Βέλγιο: Κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του το 1994 - Ανακαλύφθηκαν λείψανα σε κήπο

Ένας Βέλγος ηλικίας 78 ετών συνελήφθη κοντά στη Γάνδη, καθώς θεωρείται ύποπτος για την δολοφονία της πρώην συντρόφου του.

Ο ύποπτος, που κατονομάζεται ως Hans D., συνελήφθη αυτήν την εβδομάδα, κατηγορήθηκε και του τοποθετήθηκε ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι παρακολούθησης.

Η ανεξιχνίαστη υπόθεση άνοιξε ξανά έπειτα από τυχαία ανακάλυψη ανθρωπίνων λειψάνων στην διάρκεια εργασιών εκσκαφών στον κήπο μιας κατοικίας στο Sint-Martens-Latem,

ένα χωριό νοτιοδυτικά της Γάνδης, αναφέρει το CBS News.

Ο ιδιοκτήτης ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία, η οποία συμπέρανε «βάσει πολλών σοβαρών στοιχείων» ότι τα λείψανα ανήκουν σε μια γυναίκα ηλικίας 48 ετών, η οποία εξαφανίστηκε το 1994, εξήγησε η εισαγγελία της Γάνδης.

Σύμφωνα με την De Standaard, ο ύποπτος ομολόγησε ενώπιον των ανακριτών, ότι έθαψε το πτώμα της συντρόφου του, αν και επί του παρόντος δεν αποδέχεται την δολοφονία. 

«Συνεργάζεται πλήρως» στο πλαίσιο της έρευνας, δήλωσε ο δικηγόρος του Ashley Bicx, σε μια άλλη εφημερίδα, τη Het Nieuwsblad.

Η εξαφάνιση του θύματος συνέβη τη 12η Νοεμβρίου του 1994 και ο σύντροφός της, ένας γνωστός τεχνίτης, δεν είχε ερευνηθεί τότε. Πέντε χρόνια αργότερα ο ίδιος είχε δώσει την δική του εκδοχή των γεγονότων: Είχε εξηγήσει ότι η σύντροφός του είχε εξαφανιστεί ξαφνικά από το σπίτι ένα βράδυ, όταν είχε βγει για ψώνια στο σούπερ μάρκετ, κατόπιν για να παρακολουθήσει έναν αγώνα ποδοσφαίρου, έγραψε η De Standaard. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα το πτώμα της γυναίκας ήταν θαμμένο στην αυλή του σπιτιού γειτόνων».

Η έρευνα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και τμήμα του φακέλου της υπόθεσης είχε χαθεί, κατά την διάρκεια της μετακόμισης του δικαστηρίου της Γάνδης.

Related...Βέλγιο: «Μεθυσμένος» οδηγός αθωώθηκε επειδή απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλΧαμένοι στη μετάφραση: Ζευγάρι γαλλόφωνων στο Βέλγιο καλείται να αποδείξει ότι μιλάει γαλλικάΒέλγιο: Γυναίκα σκοτώθηκε από πτώση χριστουγεννιάτικου δέντρου (βίντεο)
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βέλγιο, Κατηγορείται, 1994 - Ανακαλύφθηκαν,velgio, katigoreitai, 1994 - anakalyfthikan