Βατικανό: Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν ισλαμικές προσευχές και αναγνώσεις του Κορανίου

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Βατικανού, όπως μεταδίδει η Washington Post, ο πάπας επέτρεψε την ανάγνωση Ισλαμικών προσευχών, καθώς και χωρίων που περιέχονται στο Κοράνι, στις καθολικές εγκαταστάσεις.

Οι αναγνώσεις και οι προσευχές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της συνάντησης του πάπα Φραγκίσκου με τον Ισραηλινό πρόεδρο Σίμον Πέρες και τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Κοινότητας, Μαχμούντ Αμπάς, στο κρατίδιο του Βατικανού, σχετικά ζητήματα που αφορούν την ειρήνη στην Μέση Ανατολή.

Οι προσευχές ειδώθηκαν και
χαρακτηρίστηκαν ως ένα “διάλειμμα από την πολιτική”, ενώ ο πάπας εξέφρασε την ελπίδα του, πως οι συνασπισμένες προσευχές των διαφορετικών θρησκειών θα συντελέσουν στην προώθηση της ειρήνης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαινιστίων. Σημειώνεται πως ο πάπας είχε χαρακτηρίσει τον Παλαιστίνιο ηγέτη ως έναν "άγγελο της ειρήνης".

Υπενθυμίζουμε, την πρόσφατη έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας, που αποδεικνύει πως Ισραήλ και Παλαιστίνη θα είχαν και άμεσο οικονομικό όφελος, σημαντικού ύψους, πέραν του ξεκάθαρου, αδιαμφισβήτητου και αναγκαίου ανθρωπιστικού, σε μια πιθανή σύναψη ειρήνης.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα