Βασικός ο Παπανικολάου

Ο τραυματισμός του Danilo Gallinari άνοιξε την πόρτα της βασικής πεντάδας στον Κώστα Παπανικολάου στον αγώνα με τους Lakers. Και ο άλλοτε παίκτης του Άρη και του Ολυμπιακού δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, όντας θετικότατος, αφού ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 9 πόντους με 3/4 τρίποντα, 0/1 δίποντο και 1 κλέψιμο σε 11 λεπτά συμμετοχής στην ήττα της ομάδας του με 111-107, έχοντας χρεωθεί μάλιστα το μαρκάρισμα του Kobe Bryant
όσο χρόνο αγωνίστηκε!

Αν δεν βρίσκονταν μάλιστα σε απίστευτη βραδιά οι Will Barton (25 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και Gary Harris (21 πόντοι – ρεκόρ καριέρας), τότε σίγουρα ο Έλληνας φόργουορντ θα αγωνιζόταν περισσότερο. Κάτι που δεν αλλάζει βέβαια το γεγονός ότι ο “Παπ” άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε από τα μαλλιά, έβαλε τα ελεύθερα σουτ που του άφησε ο Kobe – ο οποίος τον μάρκαρε στην άλλη πλευρά του παρκέ – και επιβεβαίωσε ότι όσο περνάει ο καιρός γίνεται και καλύτερος.

Η θετική παρουσία του Παπανικολάου, όμως, αλλά και η σπουδαία βραδιά των Barton, Harris και Nikola Jokic (15 πόντοι, 10 ριμπάουντ) δεν έφτασαν τελικά στο Denver. Και ο κυριότερος λόγος για αυτό ήταν ο Kobe Bryant, ο οποίος γνώρισε (απολύτως λογικά) την αποθέωση από τους φίλους των Nuggets και στην συνέχεια… εκτέλεσε τους “Σβώλους” με 31 πόντους, οδηγώντας παρέα με τον Jordan Clarkson (19 πόντοι) στη νίκη την ομάδα του. Την τρίτη εκτός έδρας νίκη των Lakers σε 19 προσπάθειες, όταν το αντίστοιχο εντός έδρας ρεκόρ της ομάδας είναι 2-7!

Εκρηκτικό πρώτο ημίχρονο για τους Nuggets, αλλά…

Το Denver μπήκε πολύ δυνατά στο παρκέ, καταφέρνοντας σιγά-σιγά να χτίσει μία διαφορά κόντρα στους Lakers, κλείνοντας την πρώτη περίοδο προηγούμενο με 34-26. Στην δεύτερη περίοδο, μάλιστα, οι Nuggets… εξερράγησαν στηριζόμενοι στον “καυτό” Barton, ο οποίος σημείωσε 23 πόντους στο πρώτο ημίχρονο (!) εκτοξεύοντας την διαφορά στους 21 πόντους (64-43), πριν πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 64-51. Στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, τα δεδομένα θα άλλαζαν.

Οι Lakers μπήκαν πολύ πιο αποφασισμένοι στο παρκέ στην τρίτη περίοδο, καταφέρνοντας αρχικά χάρη σε ένα σερί 12-0 να μειώσουν από 70-56 σε 70-68. Δεν έμειναν όμως εκεί, συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό, μέχρι που κατάφεραν στο φινάλε της τρίτης περιόδου να περάσουν μπροστά με 83-80! Το παιχνίδι ήταν πλέον ντέρμπι! Μόνο που η ψυχολογία ήταν με το μέρος των Lakers. Και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην τέταρτη περίοδο, όπου και θα αναλάμβανε δράση ο Kobe.

O “Black Mamba” γύρισε λίγο τον χρόνο πίσω στο κρίσιμο τέταρτο δωδεκάλεπτο, παίρνοντας στην πλάτη του την ομάδα του, σημειώνοντας 11 πόντους σε αυτό το διάστημα, κρατώντας σταθερά μπροστά στο σκορ τους Lakers, με τον Clarkson να σφραγίζει στο τέλος τη νίκη με 4/4 βολές.

Πηγή: Sport24

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα