Βαρουφάκης: Είχαμε ολοκληρωμένη πρόταση αλλά στο Eurogroup δεν επετράπη η παραμικρή συζήτηση

Το Eurogroup της Πέμπτης αρνήθηκε την όποια συζήτηση στην πρόταση που προσκόμισε η Ελλάδα, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στο ECOFIN. Χαρακτήρισε απαράδεκτες τις διαρροές από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης όσον αφορά στο τραπεζικό σύστημα και υπογράμμισε την ανάγκη για την επίτευξη μια συμφωνίας.

«Στο χθεσινό Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε ευρεία, ολοκληρωμένη και αξιόπιστη πρόταση η οποία μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο συμφωνίας
που όχι μόνο ολοκληρώνει την υπάρχουσα δανειακή συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της αλλά, επιπλέον, αντιμετωπίζει αποφασιστικά και μόνιμα το χρηματοδοτικό κενό της χώρας για το μέλλον. Δυστυχώς, στο Eurogroup δεν επετράπη η παραμικρή συζήτηση πάνω σε αυτή την πρόταση» είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο ίδιος τόνισε ότι αντ’ αυτής της απαραίτητης συζήτησης παρατηρήθηκαν, αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας του Eurogroup, ανεπίτρεπτες «διαρροές» σχετικά με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

«Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πως αυτές οι αστοχίες έρχονται σε σύγκρουση με το κοινό συμφέρον των ευρωπαϊκών λαών και, παράλληλα, χαιρετίζει την σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής την επόμενη Δευτέρα» συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών και σημείωσε πως το Σαββατοκύριακο που μεσολαβεί δίνει σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη τη δυνατότητα προετοιμασίας μιας επιτυχημένης Συνόδου.

«Τα βλέμματα των Ευρωπαίων, τόσο εντός όσο και εκτός της Ευρωζώνης, είναι στραμμένα πάνω μας. Έχουμε καθήκον να καταλήξουμε στην συμφωνία-λύση που απαιτούν προς όφελος ολόκληρης της Ευρώπης» κατέληξε ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα