Βαρουφάκης: ΕΕ και ΔΝΤ μπλοφάρουν για το ενδεχόμενο Grexit

Βέβαιος ότι η ΕΕ και το ΔΝΤ μπλοφάρουν αναφορικά με το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του BBC και αναμεταδίδει το Reuters, ο έλληνας ΥΠΟΙΚ ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο Grexit και τη στάση των
ευρωπαίων:

"Δεν θεωρώ ότι κανένας λογικός ευρωπαίος γραφειοκράτης ή πολιτικός θα επιλέξει αυτή την οδό", απάντησε.

Ερωτηθείς αν η ΕΕ και το ΔΝΤ μπλοφάρουν, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: "Ελπίζω ναι".

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο ενός Grexit και τη στάση της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ο κ. Βαρουφάκης εκτίμησε ότι «δεν εξετάζει καν το ενδεχόμενο ενός Grexit».

Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε επίσης ότι θα μπορούσε να προχωρήσει σε περικοπές των συντάξεων αλλά δεν θα το πράξει.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών προέβη σε σχόλιο σχετικά με τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, απαντώντας σε σχετικό tweet. Ο υπουργός έγραψε ότι «Το 1,2% ήταν απόλυτα εφικτός στόχος στα τέλη Μαρτίου.Το 1% είναι ανέφικτο μετά από 3 και πλέον μήνες ασφυξίας. Δεν είναι για γέλια...».

@YanniKouts 1.2% was utterly feasible in late March. 1% infeasible after 3 more months of induced asphyxiation. Not a laughing matter...

— Yanis Varoufakis (@yanisvaroufakis) June 13, 2015

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα