Τζανακόπουλος: Η ΝΔ έχει τη θέση του Κων. Μητσοτάκη ή του Σαμαρά για την ονομασία της ΠΓΔΜ;

«Η κ. Μπακογιάννη θα έπρεπε να γνωρίζει και ως πρώην υπουργός Εξωτερικών ότι η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με tweets», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας σε δήλωση της κ. Μπακογιάννη με την οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «προσέρχεται σε διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ με δύο διαφορετικές θέσεις».

«Όσο για την ουσία του ζητήματος, την ενημερώνουμε ότι η κυβέρνηση έχει και τη βούληση, αλλά και την ικανότητα να λύσει ένα

πρόβλημα που κληροδότησε στη χώρα η δική της παράταξη» τονίζει ο κ. Τζανακόπουλος και καταλήγει: «Μέχρι τότε αναμένουμε να μας πει αν η θέση της σημερινής Ν.Δ. είναι αυτή του Κων. Μητσοτάκη ή του Αντώνη Σαμαρά για την εξεύρεση λύσης».

Σημειώνεται ότι η κ. Μπακογιάννη, στο πλαίσιο ραδιοφωνικής συνέντευξης και tweets από τον λογαριασμό της στο Twitter, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσέρχεται σε διαπραγμάτευση για ένα εθνικό θέμα με δύο διαφορετικές θέσεις. «Με ποιά θέση διαπραγματεύεται σήμερα η κυβέρνηση; Να βγει να την πει σήμερα στον ελληνικό λαό ο κ. Τζανακόπουλος. Εάν πάει η κυβέρνηση σε διαπραγμάτευση χωρίς να έχει εθνική θέση, είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει. Είναι τεράστια η ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης εάν πάει διχασμένη στη διαπραγμάτευση γι΄αυτό το εθνικό θέμα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε πως η ΝΔ δεν θα ψηφίσει οποιαδήποτε λύση φέρει μεμονωμένα ένα κόμμα: «Θα εξετάσει το σύνολο της διαπραγμάτευσης και το αποτέλεσμα που θα φέρει συνολικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ_ΑΝΕΛ στη Βουλή».

Διαβάστε επίσης:

Σκληρό πόκερ για το Σκοπιανό. Τι στάση θα κρατήσει η ΝΔ στο ζήτημα της ονομασίαςΠάγκαλος: Γιατί μόνη λύση στην ονομασία είναι Μακεδονική Δημοκρατία των Σκοπίων

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τζανακόπουλος, Κων, Μητσοτάκη, Σαμαρά, ΠΓΔΜ,tzanakopoulos, kon, mitsotaki, samara, pgdm