Τσίπρας: «Το Grexit μας τελείωσε. Υπάρχει μόνο το Σαμαράς-exit»

«O φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην Κόρινθο. «Έρχεται η στιγμή να φύγει το μνημόνιο και μαζί θα φύγει και το πολιτικό προσωπικό που το στήριξε», τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «με φόβο και λάσπη προσπαθεί να ανακόψει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ χαρακτήρισε «πολιτική χυδαιότητα και ακροδεξιό λόγο» τις δηλώσεις Σαμαρά για τους μετανάστες. «Έφτασε ακόμα και σε τρομοκρατικό παραλήρημα μετά το χτύπημα στο Παρίσι, συμπλήρωσε

«Η αιματηρή επίθεση στο Παρίσι μας αφορά όλους γιατί είχε στόχο την ελευθερία έκφρασης και την ίδια την Δημοκρατία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις ενέργειες», όμως δεν πρέπει, είπε, να αντιμετωπίσουμε αυτό το στυγερό έγκλημα περιορίζοντας το κράτος δικαίου. «Δεν πρέπει να ενδώσουμε στις φωνές του ρατσισμού που ακούγονται στην Ευρώπη, προκειμένου να προωθήσουν πιο ακροδεξιά ατζέντα. Η ασφάλεια της Ελλάδας επιτάσσει την προάσπιση των δικαιωμάτων και τη σύλληψη αυτών των ανθρώπων. Απαιτείται νέα διαχείριση των μεταναστευτικών ρευμάτων, με τις χώρες της Δύσης να αναλαμβάνουν μεγαλύτερο βάρος και τόνισε πως χρειάζεται αλληλεγγύη».

Ο κ. Τσίπρας είπε, πως ο πρωθυπουργός «επενδύει στο φόβο και στην μαύρη προπαγάνδα» και «είναι ο μόνος είπε, που μιλά για Grexit, αφού τόσο ο ξένος τύπος, όσο και οι θεσμικοί παράγοντες της Ευρώπης το έθαψαν».

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις το Grexit μας τελείωσε και υπάρχει μόνο το Σαμαράς-exit», υπογράμμισε. Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό να εγκαταλείψει την κινδυνολογία, να έρθει στο φώς και να αποδεχτεί το ντιμπέϊτ, με όποιον, είπε, σκηνοθέτη θέλει και με όποιον, επίσης, δημοσιογράφο θέλει, υποστηρίζοντας ότι δεν προσέρχεται στο διάλογο λόγω έλλειψης επιχειρημάτων

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την βεβαιότητά του πως ο ελληνικός λαός στις εκλογές θα δώσει αυτοδυναμία στο ΣΥΡΙΖΑ κι έκανε άνοιγμα στους ψηφοφόρους που δεν συμφωνούν απόλυτα με τις θέσεις του και στους αναποφάσιστους να δώσουν δύναμη με την ψήφο τους στο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αν ο ΣΥΡΙΖΑ τα καταφέρει θα τα έχει καταφέρει η Ελλάδα και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έρχεται για να πάρει τη ρεβάνς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε επτά άμεσα μέτρα που θα λάβει ως αυριανή κυβέρνηση τα οποία είναι:

·δωρεάν ρεύμα στα νοικοκυριά που τους το έχουν κόψει,
·επίδομα σίτισης σε 300.000 άτομα,
·δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,
·δώρο Χριστουγέννων στους χαμηλοσυνταξιούχους,
·κάρτα μετακίνησης στους απόρους και
·κατάργηση του φόρου εξίσωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτό της κίνησης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Keywords
Τυχαία Θέματα