Τσαβούσογλου: Εθνικό θέμα το Αιγαίο για την Τουρκία

Η τουρκική κυβέρνηση θα έχει συναντήσεις με κόμματα της αντιπολίτευσης για να επιδιωχθεί μια κοινή στάση εν μέσω των πρόσφατων εντάσεων μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας στο Αιγαίο, επειδή το ζήτημα αποτελεί «εθνική υπόθεση», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Θα συναντηθούμε με πολιτικά κόμματα για ζητήματα σχετικά με την Ελλάδα και το Αιγαίο
μετά το δημοψήφισμα, επειδή πρόκειται για ένα εθνικό θέμα που θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί με αυτή την προσέγγιση» είπε ο Τσαβούσογλου σε δημοσιογράφους, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Hurriyet Daily News.

Ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, για κλιμάκωση των εντάσεων με «απερίσκεπτες δηλώσεις» σχετικά με την Τουρκία και ισχυρίστηκε πως αποκλιμακώθηκαν μόνο μετά από παρέμβαση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, που απέτρεψε περαιτέρω εχθρικές για την Τουρκία δηλώσεις.

Όπως υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, οι δύο χώρες συνεχίζουν τις διερευνητικές συνομιλίες για να διαπιστώσουν τα προβλήματα που προκύπτουν και τρόπους επίλυσής τους.

Διαβάστε επίσης- Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ο κ. Παυλόπουλος δεν γνωρίζει διεθνές δίκαιο

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα