Τριμερής ΝΑΤΟ, Ε.Ε. Ουκρανίας: Η Ρωσία έκανε τον κόσμο πιο επικίνδυνο. Επιπλέον στήριξη στο Κίεβο

21 Φεβρουαρίου 2023  στιγμιότυπο μετά το πέρας της ιστορικής τριμερής συνάντησης Ουκρανίας, Ε.Ε., και ΝΑΤΟ στην έδρα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ , ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ και ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα,

Ως

απάντηση στον αντιδυτικό διάγγελμα του Πούτιν μπορεί να θεωρηθεί η πρώτη και ιστορική τριμερής συνάντηση Ουκρανίας, Ε.Ε., και ΝΑΤΟ στην έδρα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες. Στη συνάντηση όπου συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ , ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ και ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η συνέχιση, η επιτάχυνση και η αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας και πυρομαχικών προς το Κίεβο, με πρωταγωνιστή σε αυτή την προσπάθεια την Ε.Ε..

«Ο κόσμος σήμερα έγινε πιο επικίνδυνος, καλώ τον κ. Πούτιν να αναθεώρησει» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ αναφερόμενος στην απόφαση του Πούτιν να διακόψει τη συμμετοχή της Ρωσίας στην συνθήκη New START που έχει υπογράψει με τις ΗΠΑ για τον έλεγχο και τον περιορισμό των στρατηγικών πυρηνικών οπλοστασίων.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ δήλωσε: ”Ο πρόεδρος Πούτιν πίστευε ότι μπορούσε να καταστρέψει την Ουκρανία και να μας διχάσει, αλλά υποτίμησε την αποφασιστικότητα του ουκρανικού λαού να υπερασπιστεί την πατρίδα του και υποτίμησε την ενότητά μας”. Επανέλαβε τη σταθερή υποστήριξη του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία τονίζοντας: ”Πρέπει να διατηρήσουμε και να εντείνουμε την υποστήριξή μας προς την Ουκρανία. Πρέπει να δώσουμε στην Ουκρανία αυτό που χρειάζεται για να κερδίσει και να επικρατήσει ως κυρίαρχο ανεξάρτητο έθνος στην Ευρώπη...Ο Πούτιν δεν πρέπει να νικήσει...Θα ήταν επικίνδυνο για την ασφάλεια την δική μας και ολόκληρου του κόσμου»”.

Τόσο ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ όσο και ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, υπογράμμισαν ότι η Ρωσία ήταν αυτή που ξεκίνησε ένα επιθετικό πόλεμο παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και ως εκ τούτου δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να σταθούν στο πλευρό της Ουκρανίας.

"NATO and the EU together, standing with Ukraine." SG @jensstoltenberg,

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τριμερής ΝΑΤΟ Ε Ε, Ουκρανίας, Ρωσία, Επιπλέον, Κίεβο,trimeris nato e e, oukranias, rosia, epipleon, kievo