Τουσκ: ΕΕ και Τραμπ διαφωνούν στα θέματα της Ρωσίας, του εμπορίου και του κλίματος

Η ΕΕ και ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, φαίνονται να έχουν διαφορετικές θέσεις όσον αφορά στη στάση απέναντι στη Ρωσία, στην κλιματική αλλαγή και το διεθνές εμπόριο, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, την Πέμπτη.

Ο Τουσκ ανέφερε σε τηλεοπτική δήλωσή του πως υπάρχει συμφωνία όσον αφορά στην αντιμετώπιση της εξτρεμιστικής βίας και στις σχέσεις με την Ουκρανία: «Συζητήσαμε περί εξωτερικής πολιτικής, ασφαλείας, κλίματος και εμπορικών σχέσεων»
είπε ο Τουσκ στις Βρυξέλλες, αφού ο ίδιος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που διήρκεσε μία ώρα.

«Η αίσθησή μου είναι πως συμφωνήσαμε σε πολλούς τομείς, πρώτος και σημαντικότερος αυτός της αντιτρομοκρατίας» είπε, προσθέτοντας πως «κάποια ζητήματα παραμένουν ανοικτά, όπως το κλίμα και το εμπόριο, και δεν είμαι 100% σίγουρος πως μπορούμε να πούμε σήμερα- εγώ και ο κ. πρόεδρος- πως έχουμε κοινή θέση, κοινή άποψη για τη Ρωσία, αν και όσον αφορά στη σύγκρουση στην Ουκρανία, φαίνεται πως υπάρχει σύμπλευση».

(με πληροφορίες από Reuters)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα