Τους 326 ίππους έφτασε το νέο CUPRA Born VZ

Ακόμα πιο ισχυρό, ακόμα πιο δυναμικό σε εμφάνιση το CUPRABorn στην έκδοσηVZ. Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, πλέον, αποδίδει 326 ίππους (240kw) και ροπή 545Nm, ενώ μέσω της βελτιωμένης ανάρτησης, του άμεσου τιμονιού και της βελτιωμένης αίσθησης των φρένων. Από το 2021 που λανσάρισε η εταιρεία

το CUPRABorn έχει εξαιρετικές πωλήσεις και μόνο πέρυσι έφθασαν τις 45.300, ήτοι +44,4% συγκριτικά με τον προηγούμενο χρόνο.

Στο CUPRABornVZ το ηλεκτρικό σύστημα προσφέρει 40% παραπάνω ισχύ από την έκδοση e-boost, ενώ και η ροπή είναι αυξημένη κατά 75% πάνω από τις υπόλοιπες εκδόσεις του Born. Αυτό σημαίνει ότι το CUPRABornVZ μπορεί να επιταχύνει στα 0-100χλμ./ώρα μέσα σε μόλις 5,7 δευτερόλεπτα -ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορο από την έκδοση e-Boost- ενώ έχει επίσης αυξηθεί η μέγιστη ταχύτητα στα 200χλμ./ώρα, – 40χλμ./ώρα παραπάνω από την έκδοση e-Boost.

To CUPRABornVZ φέρει επίσης βελτιώσεις στο σασί. Η νέα DCCSport ανάρτηση έχει καλύτερη απόκριση ενώ βελτιωμένη αίσθηση προσφέρει και το πεντάλ του φρένου. Το σύστημα διεύθυνσης του CUPRABornVZ έχει αναβαθμιστεί με νέο λογισμικό για να γίνει ακόμα πιο σπορ. Οι βελτιώσεις στην τεχνολογία πέδησης δίνουν στο VZ μία πιο σκληρή, έντονη αίσθηση στο φρενάρισμα αυξάνοντας την αμεσότητα.

Το CUPRABornVZ μπορεί να ταξιδέψει με μια μέγιστη αυτονομία μέχρι 570 χλμ. χάρη στη βελτιωμένη μπαταρία των 79kWh. Μπορεί να φορτιστεί στο σπίτι χρησιμοποιώντας ένα 11kW AC σύστημα ή σε σημεία ταχείας φόρτισης DC 170kW. Μία ταχεία φόρτιση, από 10 έως 80%, θα απαιτεί μόλις 30 λεπτά.

Η εξωτερική σχεδίαση του CUPRABornVZ περιλαμβάνει και δύο νέες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, ενώ στο εσωτερικό τα standardCUPBucket καθίσματα είναι μία αποκλειστική επιλογή που τη βρίσκουμε μόνο στη συγκεκριμένη έκδοση του Born αλλά και στα CUPRA Formentor VZ & CUPRA Leon VZ, δίνοντας μία πιο χαμηλή αίσθηση στη θέση οδήγησης, πιο εργονομική και σπορ. Στην περίπτωση του CUPRABornVZ, τα CUPBucket καθίσματα είναι φτιαγμένα από ανακυκλωμένο SEAQUAL YARN ύφασμα καθώς επίσης και DINAMICA με 73% ανακυκλωμένο πολυεστέρα.

Το CUPRABornVZ ενσωματώνει χειριστήρια αλλαγής αναγεννητικής πέδησης στο τιμόνι επιτρέποντας στον οδηγό να επιλέξει την ανάκτηση ενέργειας ανάμεσα σε τρία επίπεδα.

Φέρει, επίσης, ένα νέο, μεγαλύτερο 12,9 ιντσών infotainment σύστημα, ένα νέο ηχοσύστημα 10 ηχείων, SmartLight τεχνολογία και πολλά συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού.

Στην αγορά προς το τέλος του 2024.

Related...Οδηγούμε το plug-in υβριδικό MG eHS 1.5ltΣτην Ελλάδα και το ηλεκτρικό SeresΗ τεχνητή νοημοσύνη στα μοντέλα της Peugeot
Keywords
Τυχαία Θέματα
326,CUPRA Born VZ