Τούρκοι νεόνυμφοι διοργάνωσαν πλουσιοπάροχο γαμήλιο τραπέζι για Σύριους πρόσφυγες

Δύο νεόνυμφοι από την Τουρκία ξεκίνησαν τον έγγαμο βίο τους διοργανώνοντας ένα γαμήλιο τραπέζι για χιλιάδες πρόσφυγες από την Συρία.

Η Fethullah Üzümcüoğlu και ο Esra Polat παντρεύτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Κιλίς που συνορεύει με την Συρία και φιλοξενεί 4.000 πρόσφυγες.

Οι παραδοσιακοί τουρκικοί γάμοι ακολουθούνται συνήθως από τριήμερο γλέντι, το οποίο τελειώνει με ένα πλουσιοπάροχο γεύμα για τους φίλους και τους συγγενείς του ζευγαριού. Ο πατέρας του γαμπρού, ο Αλί, ήταν ο πρώτος που σκέφτηκε πως τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για τον γάμο θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιηθούν
έτσι ώστε να δοθεί βοήθεια σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

«Σκεφτήκαμε πως σε μια τόσο χαρούμενη ημέρα θα θέλαμε να μοιραστούμε το γαμήλιο πάρτι με τους Σύριους αδελφούς και αδελφές μας», δήλωσε ο πατέρας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Ξαφνιάστηκα», είπε η νύφη στον Independent, προσθέτοντας ότι γρήγορα σκέφτηκε την ιδέα και βοήθησε στο σερβίρισμα των προσφύγων. Η ίδια φορούσε το νυφικό της και μια χρυσή τιάρα.

Το ζευγάρι δανείστηκε ένα φορτηγό από την τοπική ΜΚΟ για τους πρόσφυγες Kimse Yok Mu και πλήρωσαν για τα τρόφιμα με τα χρήματα που είχαν λάβει για τον γάμο τους.

«Ήταν πραγματικά μια υπέροχη εμπειρία», είπε η νύφη.

«Είμαι χαρούμενη που είχαμε την ευκαιρία να μοιραστούμε το δείπνο μας με ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη», πρόσθεσε.

«Το να βλέπω την χαρά στα μάτια των παιδιών των Σύριων προσφύγων είναι ανεκτίμητο», δήλωσε ο γαμπρός, προσθέτοντας ότι εκείνος και η γυναίκα του ξεκίνησαν το κοινό τους ταξίδι κάνοντας άλλους ανθρώπους ευτυχισμένους.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως, σύμφωνα με τον τελευταίο, οι φίλοι του ζευγαριού σκέφτονται να κάνουν το ίδιο.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην αμερικανική έκδοση της Huffington Post.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα