Τουλάχιστον 20 νεκροί σε επίθεση του ISIS στο νοσοκομείο της πόλης Ντέιρ αλ Ζορ

Μαχητές του ISIS επιτέθηκαν σε νοσοκομείο στη Ντέιρ αλ Ζορ στη Συρία το Σάββατο, καταλαμβάνοντας εδάφη στα σύνορα της πολιορκημένης συριακής πόλης, η οποία είναι ακόμα υπό τον μερικό έλεγχο της κυβέρνησης, όπως ανακοινώθηκε από την οργάνωση.

Σύμφωνα με το Reuters, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Amaq του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσε πως μαχητές του επιτέθηκαν στο Νοσοκομείο Άσαντ και επίσης πήραν τον έλεγχο ενός σημείου ελέγχου,
ενός σταθμού της πυροσβεστικής και πανεπιστημιακών εστιών στην πόλη, κοντά στα ανατολικά σύνορα της Συρίας με το Ιράκ.

Το πρακτορείο επίσης μετέδωσε πως οι εξτρεμιστές κατέλαβαν περιοχές κοντά στις πετρελαιοπηγές αλ Ταγιάμ, κοντά στην αεροπορική βάση στη νότια πλευρά της πόλης, που είναι υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων.

Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζορ και έχει θέσει υπό πολιορκία από τον περσινό Μάρτιο τις περιοχές της ομώνυμης πόλης που είναι ακόμα στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων. Σημειώνεται πως η Ντέιρ αλ Ζορ συνδέει την «πρωτεύουσα» της οργάνωσης (Ράκα) με περιοχές που ελέγχονται από το ISIS στο Ιράκ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπάρχουν αναφορές ότι το ISIS αιχμαλώτισε ιατρικό προσωπικό και στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων στη Ντέιρ αλ Ζορ. Όπως ανέφερε, σφοδρές συγκρούσεις είναι σε εξέλιξη στην περιοχή μετά την επίθεση του ISIS στη νοτιοδυτική πλευρά της πόλης την αυγή. Κατά τις μάχες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 άνδρες των κυβερνητικών δυνάμεων και τουλάχιστον έξι μαχητές του ISIS. Από πλευράς του, το ISIS έκανε λόγο για 25 νεκρούς στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων και τρεις αιχμαλώτους.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα