Τουλάχιστον 10 νεκροί και 23 τραυματίες σε επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 10 είναι οι νεκροί και 23 οι τραυματίες από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας με αυτοκίνητο κοντά στο σπίτι του διοικητή της φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής στην επαρχία Νανγκαρχάρ στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με αξιωματούχο της επαρχίας.

Ο βομβιστής οδήγησε το όχημα μπροστά από το σπίτι του διοικητή στην περιοχή Ναζιάν της Νανγκαρχάρ στο ανατολικό Αφγανιστάν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κυβερνήτη της επαρχίας, Αταουλάχ Κογιάνι. Δεν κατέστη σαφές αν ο ηγέτης της πολιτοφυλακής, το όνομα του οποίου σύμφωνα με αναφορές είναι Ντεγκάν,
τραυματίστηκε στην επίθεση.

«Ο διοικητής ηγείται της μάχης ενάντια στους αντάρτες Ταλιμπάν και τους τζιχαντιστές του Daesh (ISIS/ Ισλαμικό Κράτος) στην επαρχία Ναζιάν», δήλωσε ο Κογιάνι. «Ο βομβιστής είχε σταθμεύσει μπροστά από το σπίτι και μόλις οι κάτοικοι του χωριού συγκεντρώθηκαν έξω αυτό, πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό», πρόσθεσε.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα