Το στοίχημα της παγκόσμιας οικονομίας: Η συμβίωση της Κίνας με την Covid-19

.

Αυτοί που πιστεύουν πως η παγκόσμια οικονομία θα μπορούσε να αποφύγει την «ανώμαλη προσγείωση» το επόμενο έτος παρατηρούν στενά την Κίνα, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν η επιλογή της για χαλάρωση των περιορισμών της πανδημίας θα βοηθήσει να γίνει πραγματικότητα αυτό το σενάριο ή θα καταλήξει να το καταστρέψει.

Εξακολουθεί να υφίσταται αβεβαιότητα για τα «απόνερα» της εγκατάλειψης της στρατηγικής «zero-Covid», δεδομένης της εμβολιαστικής κάλυψης της Κίνας, των εύθραυστων

δομών υγείας και της έλλειψης σαφήνειας για την πραγματική έκταση των λοιμώξεων, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται.

Δυσοίωνες προβλέψεις

O επικεφαλής του ΠΟΥ ανέφερε την Τετάρτη ότι ο οργανισμός ήταν «πολύ προβληματισμένος» για τις αναφορές σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα, προειδοποιώντας πως οι ρυθμοί εμβολιασμού θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα να μολυνθούν μεγάλοι αριθμοί ευάλωτων ατόμων και τονίζοντας πως ο ΠΟΥ χρειάζεται περισσότερα στοιχεία για την κατάσταση στην Κίνα προκειμένου να αξιολογήσει την έκταση του ρίσκου.

Στατιστικό μοντέλο του healthdata.org προβλέπει πως 300.000 άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν από μολύνσεις Covid-19 ως τον Απρίλιο του 2023 και 1,6 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του έτους. «Οι μολύνσεις είναι σε άνοδο και τα νοσοκομεία κατακλύζονται. Είναι αρκετά βέβαιο πως η κατάσταση ξεφεύγει εκτός ελέγχου, τουλάχιστον στο Πεκίνο και σε άλλες μεγάλες πόλεις» είπε ο Μπγιορν Άλπερμαν, σινολόγος στο Πανεπιστήμιο του Βίρτσμπουργκ στη Γερμανία, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle. Επίσης, στις 19 Δεκεμβρίου ο επιδημιολόγος Έρικ Φέιγκλ- Ντινγκ έγραψε στο Twitter ότι η κατάσταση ήταν «θερμοπυρηνικά κακή», προβλέποντας ότι «πάνω από το 60% του πληθυσμού της Κίνας και το 10% του πληθυσμού της Γης μπορεί να μολυνθεί στις επόμενες 90 ημέρες. Οι θάνατοι πιθανώς θα είναι εκατομμύρια».

⚠️THERMONUCLEAR BAD—Hospitals completely overwhelmed in China ever since restrictions dropped. Epidemiologist estimate >60% of

Keywords
Τυχαία Θέματα