Το ρεστοράν υψηλής γαστρονομίας όπου όλο το προσωπικό είναι άτομα με αναπηρία

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Hoy tenemos bautizo!!! Disfrutando de un espectacular domingo en nuestro restaurante. Reserva y disfruta la experiencia gastronómica 856672379

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Universo Santi (@universosanti) στις 11 Νοέ, 2018 στις 4:09 πμ PST

Η πρώτη εντύπωση μπαίνοντας στο «Universo Santi» είναι το ήρεμο, φιλόξενο περιβάλλον, το άπλετο φυσικό φως, τα έργα τέχνης που κοσμούν τους τοίχους και στη συνέχεια, το καλό

φαγητό.

Μόνο στην πορεία διαπιστώνει κανείς ότι σε αυτό το ρεστοράν στην πόλη Χερέζ της νότιας Ισπανίας συμβαίνει κάτι διαφορετικό και σίγουρα, εξαιρετικό.

«Ο κόσμος δεν έρχεται εδώ επειδή το προσωπικό μας είναι άτομα με αναπηρία, αλλά επειδή πρόκειται για το καλύτερο εστιατόριο στην ευρύτερη περιοχή. Όποιος πάντως κι αν είναι ο λόγος, το θέμα της συζήτησης είναι το φαγητό» λέει ο Αντόνιο Βίλα, πρόεδρος του Fundación Universo Accesible, μίας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης με έργο την ένταξη ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας.

Το ρεστοράν άνοιξε το 2017 και από την πρώτη στιγμή κερδίζει εύσημα για την κουζίνα του.

Ο Βίλα είναι η «ψυχή» του «Universo Santi».

Σε αυτό το ρεστοράν υψηλής γαστρονομίας απασχολούνται 20 εργαζόμενοι, ηλικίας 22 - 62 ετών, όλοι με κάποια μορφή αναπηρίας.

Οι άνθρωποι αυτοί επιλέγησαν από μία λίστα 1.500 υποψηφίων. Οι προϋποθέσεις ήταν δύο, να είναι άνεργοι και να έχουν αναπηρία σε ποσοστό άνω του 35%.

«Ήθελα πάντα να δείξω πόσα μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι με αναπηρίες εφόσον λάβουν τη σωστή κατάρτιση» λέει ο Αντόνιο Βίλα στον Guardian.

«Μέχρι τώρα δεν εκπροσωπούνταν στον τομέα της υψηλής γαστρονομίας, αλλά το Universo Santi άλλαξε τα δεδομένα».

«Αισθάνομαι πραγματικά τυχερή που είμαι μέρος της ιστορίας αυτής» λέει η Γκλόρια Μπαζάν, επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού, η οποία πάσχει από εγκεφαλική παράλυση (όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την κλινική εικόνα ενός ατόμου, που λόγω κάποιου εγκεφαλικού τραύματος αντιμετωπίζει προβλήματα στην κινητικότητα, των άνω ή / και κάτω άκρων και του κορμού του σώματος).

Hoy nuestro equipo de @UniversoSanti, ha cocinado para 60 comensales, los platos de los dos Chef ganadores de la segunda edición del concurso gastronómico Chef Sierra de Cádiz, Diego Medina y Sandro Gil. pic.twitter.com/GmNSTFmUdK

— Universo Santi (@UniversoSanti) 6 Ιουνίου 2019

Alejandro Giménez es ese tipo de personas especiales, con las que tenemos la suerte de contar en @UniversoSanti. En el Altillo, contamos con una auténtica constelación de estrellas.

Keywords
Τυχαία Θέματα