Το πανεπιστήμιο Cornell υποδέχθηκε τον νεώτερο φοιτητή του. Είναι μόλις 12 ετών

Το πανεπιστήμιο Cornell υποδέχθηκε τον νεώτερο φοιτητή του. Πρόκειται για τον Jeremy Shuler ο οποίος είναι μόλις 12 ετών. Ο Jeremy είχε γίνει δεκτός στο πανεπιστήμιο πριν από δύο χρόνια, δηλαδή όταν ήταν 10 ετών, όμως οι γονείς του καθυστέρησαν γιατί έπρεπε να βρουν δουλειά κοντά στο πανεπιστήμιο που θα φοιτούσε ο γιος τους.

Ο Jeremy Shuler πριν ακόμη γίνει δύο ετών διάβαζε με άνεση βιβλία στα αγγλικά και στα κορεάτικα. Λίγο πριν κλείσει τα πέντε του χρόνια διάβαζε τον «Άρχοντα των Δακτυλιδιών» και στη συνέχεια το ενδιαφέρον του στράφηκε στα μαθηματικά. Σήμερα στην ηλικία των 12 ετών ξεκινά
ως πρωτοετής σ΄ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, το Cornell. Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον νεώτερο φοιτητή που εγγράφηκε στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.

«Δεν πρέπει να προτρέχουμε και να καταλήγουμε σε συμπεράσματα, όμως εάν αναλογιστούμε την μέχρι σήμερα πορεία του και εάν ο Jeremy συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο τότε κάποια στιγμή στο μέλλον θα επιλύσει κάποιο πρόβλημα την ουσία του οποίου δεν έχουμε συλλάβει ακόμη και αυτό είναι από μόνο του συναρπαστικό» δήλωσε η Lance Collins, επικεφαλής του τμήματος μηχανολογίας.

Οι γονείς του Jeremy, ο οποίος μεγάλωσε στο Τέξας, είναι και οι δύο αεροναυπηγοί και όπως δήλωσαν ο Jeremy είχε δώσει εξετάσεις για το Cornell και έγινε δεκτός πριν από δύο χρόνια όμως ήθελαν να διασφαλίσουν ότι θα έβρισκαν δουλειά κοντά στο πανεπιστήμιο, το οποίο βρίσκεται στα βόρεια της Νέας Υόρκης προκειμένου να είναι κοντά του και να τον φροντίζουν.

«Ήθελα να είμαι σίγουρη ότι ο Jeremy θα μεγάλωνε σ΄ένα ασφαλές και καλό περιβάλλον» δήλωσε η Collins.

Από την πλευρά της η μητέρα του 12χρονου, η Harrey Shuler, κάτοχος διδακτορικού στην αεροναυπηγική είπε πως ο γιος της από την αρχή της ζωής του ήταν ανεπτυγμένος και διαφορετικός. Όταν ήταν 5 ετών διάβασε το βιβλίο του Ντάναμ Γουίλιαμ «Τα Μεγάλα Θεωρήματα των Μαθηματικών – Ένα ταξίδι στη μεγαλοφυΐα» (Journey Through Genius: The Great Theorems of Mathematics)έπειτα από αυτό το να τον στείλουν στο νηπιαγωγείο ήταν μάταιο.

«Η κοινωνικοποιήσή του και συμμετοχή του στα παιχνίδια με άλλα παιδιά μας προβλημάτιζε. Όταν τον πηγαίναμε στην παιδική χαρά ένιωθε πολύ άβολα με τα υπόλοιπα παιδιά στην ηλικία του που έτρεχαν δεξιά και αριστερά και ούρλιαζαν. Όταν όμως τον εντάξαμε σε λέσχες μαθηματικών και στην συνέχεια τον στείλαμε σε κατασκήνωση με παιδιά που είχαν κλίση στα μαθηματικά ήταν ιδιαίτερα κοινωνικός. Τελικά αυτό που χρειαζόταν ήταν παρέες που θα μπορούσε να μοιραστεί κοινά ενδιαφέροντα» λέει η μητέρα του.

Ο 12χρονος στη συνέντευξή του στο Associated Press,ακούει την μητέρα του με προσοχή και συμπληρώνει πως του αρέσει στον ελεύθερο χρόνο του να παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή και να διαβάζει βιβλία επιστημονικής φαντασίας.

Όσον αφορά τις μέρες του στο πανεπιστήμιο λέει: «Στην αρχή ήμουν ανήσυχος και νευρικός, όμως τώρα αυτά τα συναισθήματα υποχώρησαν και νιώθω πιο ενθουσιώδης». Ο ίδιος αναφέρει πως έχει ήδη κάνει μερικούς φίλους.

«Όπως είπε και η μητέρα μου όλα τα παιδιά στην κατασκήνωση που πήγαινα ήταν μεγαλύτερα από εμένα, έτσι έχω συνηθίσει να κάνω παρέα με μεγαλύτερα παιδιά αρκεί να τους αρέσουν τα μαθηματικά». Από τα αγαπημένα του μαθήματα είναι αυτά που περιέχουν θεωρητικές συζητήσεις.

«Μέχρι στιγμής τα μαθήματα είναι εύκολα όμως γνωρίζω πως σύντομα το επίπεδο θα γίνει πιο δύσκολο» λέει και προσθέτει πως επιθυμεί να κάνει ακαδημαϊκή καριέρα.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα