Το κομμωτήριο δεν θα είναι ποτέ πια το ίδιο στη μετά Covid-19 εποχή


Με 90% των ραντεβού καλυμμένων για τις πρώτες 2 εβδομάδες μετά το άνοιγμα των κομμωτηρίων (Dimitra Danika, Κολωνάκι) και 530 ραντεβού κλεισμένα την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας τους (στα οκτώ καταστήματα της αλυσίδας κομμωτηρίων Gino), θα έλεγε κανείς πως η επανεκκίνηση των κομμωτηρίων μετά από το διάστημα εγκλεισμού γίνεται με πολύ καλές προδιαγραφές.

Κι όμως, ο μέσος τζίρος λειτουργίας των Gino προδιαγράφεται χαμηλότερος κατά 30% το πρώτο διάστημα λειτουργίας τους, όπως αναφέρει στη HuffPost o υπεύθυνος επικοινωνίας τους και κομμωτής, Πάνος Κατσαρός. «Εξυπηρετούμε πλέον με το

40% των θέσεων που μπορούμε να έχουμε. Αν δεν αλλάξει η μορφή των μέτρων, θα δουλεύουμε πολλοί με μικρότερους τζίρους», εξηγεί. Αυτό συμβαίνει μεταξύ άλλων και γιατί οι αυστηρές προδιαγραφές λειτουργίας των χώρων μετά την εμφάνιση του κορονοϊού στη ζωή μας μειώνουν την παρουσία πελατών στο κατάστημα.

Το ηλικιακό προφίλ των όσων σπεύδουν πρώτοι

Ποιο είναι άραγε, το προφίλ των των πελατών που έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού με το που ανακοινώθηκε η πρώτη άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού; «Ραντεβού σε εμάς έχουν κλείσει άνθρωποι όλων των ηλικιών που μετά από αυτή την περίοδο εγκλεισμού νιώθουν την ανάγκη να λάβουν την φροντίδα που τους έλειψε, διάσημοι και μη», μας λέει η Δήμητρα Δανίκα – στο πελατολόγιο της οποίας συγκαταλέγονται ηθοποιοί, όπως η Δήμητρα Παπαδοπούλου κ.α. ενώ ο Πάνος Κατσαρός συμπληρώνει: «Το 95% των όσων έχουν κλείσει ραντεβού είναι πελάτες μας που ηλικιακά κυμαίνονται μεταξύ 35 – 55 ετών». Τι συμβαίνει αλήθεια με τις μεγαλύτερες ηλικίες; «Οι πελάτισσες μεγαλύτερων ηλικιώνδεν έχουν επιλέξει να κλείσουν ραντεβού. Θα πρέπει να περάσουν οι πρώτες δυο εβδομάδες λειτουργίας κι αναλόγως με την πορεία των κρουσμάτων και τις ανακοινώσεις που θα γίνουν θα αποφασίσουν», λέει ο Πάνος Κατσαρός. «Από γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας μας έχει ζητηθεί να εξυπηρετηθούν στον χώρο τους. Λόγω όγκου δουλειάς, ωστόσο, είναι αδύνατον να μπορέσουμε - τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα - να παρέχουμε εκτός καταστήματος υπηρεσίες», λέει με τη σειρά της η Δ. Δανίκα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#yourattentionplease

Keywords
Τυχαία Θέματα
Covid-19,