Το Ισραήλ απομάκρυνε τον τρίτο στολίσκο της Ελευθερίας που κατευθυνόταν στη λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ κατέλαβε πλοίο που προσπαθούσε να σπάσει το μπλόκο στην λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με δηλώσεις του Ισραηλινού στρατού, δεν χτησιμοποιήθηκε βία για την ανακατεύθυνση του «Μαριάν» στο λιμάνι του Ashdod.

Ο Πέτρος Στεργίου, εκπρόσωπος του στολίσκου, δήλωσε στο δίκτυο Al Jazeera ότι οι οργανωτές έχασαν επαφή με το «Μαριάν» τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας,
ενώ την ίδια στιγμή έρχονταν προς το μέρος τους τρία στρατιωτικά πλοία.

«Αυτό που μάθαμε είναι ότι το ναυτικό του Ισραήλ επιτέθηκε στο Μαριάν περίπου 100 ναυτικά μίλια από την ακτή της Γάζας», δήλωσε ο Στεργίου, προσθέτοντας ότι ο στολίσκος κατελήφθη ενώ έπλεε σε διεθνή ύδατα.

«Ο στολίσκος δεν είναι παρά μια επίδειξη υποκρισίας και ψεμμάτων που μόνο βοηθούν την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς και αγνοεί την φρίκη που κυριαρχεί στην περιοχή μας», τόνισε την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu.

Israeli occupied forces intercepted Marianne. The boat is currently en route to Ashdod port #SOSFreedomFlotilla pic.twitter.com/bqDOzcR7h1

Freedom Flotilla (@GazaFFlotilla) June 29, 2015

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα