Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με εκτέλεση του Ιορδανού πιλότου, δια της φωνής του Ιάπωνα ομήρου

Η φωνή του Ιάπωνα ομήρου, Κέντζι Γκότο, ακούγεται σε ηχητικό μήνυμα το οποίο δημοσιοποιήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, και στο οποίο ζητείται η απελευθέρωση στα σύνορα με την Τουρκία ως το ηλιοβασίλεμα Ιρακινή που κρατείται σε φυλακές της Ιορδανίας.

Διαφορετικά, όπως αναφέρεται, θα εκτελεστεί ο Ιορδανός πιλότος που βρίσκεται επίσης αιχμάλωτος στα χέρια των τζιχαντιστών.

«Είμαι ο Κέντζι Γκότο. Αυτό είναι ένα ηχητικό μήνυμα με παραλήπτη
εσάς. Αν η Σάιντα αλ Ρισαουί δεν αφεθεί ελεύθερη στα τουρκικά σύνορα μέχρι το ηλιοβασίλεμα της Πέμπτης 29 Ιανουαρίου ώρα Μοσούλης ο Ιορδανός πιλότος Μουάθ αλ-Κασασμπέχ θα εκτελεστεί αμέσως» ακούγεται στο ηχητικό μήνυμα.

Όπως μετέδωσε πάντως το πρακτορείο Ρόιτερς δεν χει καταστεί δυνατή η εξακρίβωση της αυθεντικότητας του ηχητικού μηνύματος και αν όντως η φωνή που ακούγεται είναι του Ιάπωνα δημοσιογράφου που κρατείται από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

«Μάθαμε για το νέο μήνυμα. Αυτή τη στιγμή είμαστε στη διαδικασία του ελέγχου» δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε την Πέμπτη το πρωί. «Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο για να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση το συντομότερο του Ιάπωνα πολίτη Κέντζι Γκότο που είναι στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους» συμπλήρωσε. «Σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις, έχουμε ζητήσει τη συνεργασία της ιορδανικής κυβέρνησης» επανέλαβε ο Σίνζο Άμπε .

Το Ισλαμικό Κράτος θέλει γίνει ανταλλαγή με την Ιρακινή Σάιντα αλ Ρισαουί η οποία καταδικάστηκε σε θάνατο στην Ιορδανία για τη συμμετοχή της σε ένα κύμα επιθέσεων στο Αμμάν το 2005.

Η λύση αυτή θα ικανοποιούσε το Τόκιο, αλλά είναι δύσκολο να την αποδεχτεί η κυβέρνηση και η κοινή γνώμη στην Ιορδανία. Το Τόκιο ωστόσο προσπαθεί να πείσει την κυβέρνηση της Ιορδανίας να σώσει τον Γκότο καθώς ήδη η ιαπωνική κοινή γνώμη είναι συγκλονισμένη από την εκτέλεση πριν από λίγες ημέρες του άλλου Ιάπωνα ομήρου Αρούνα Γιουκάουα.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Keywords
Τυχαία Θέματα