Το ΙSIS στην αντεπίθεση: Οι τζιχαντιστές χτύπησαν τον συριακό στρατό κοντά στη Δαμασκό

Παρά τις αναφορές περί μεγάλων απωλειών σε μαχητές, εδάφη και οικονομικούς πόρους και τις εκτιμήσεις περί «επικείμενης ήττας» του, το ISIS φαίνεται ότι παραμένει επικίνδυνο- και απόδειξη για αυτό είναι οι επιθέσεις μαχητών του εναντίον θέσεων των κυβερνητικών δυνάμεων κοντά στη Δαμασκό το βράδυ της Τρίτης, που θεωρούνται «απάντηση» στην απώλεια εδαφών σε άλλα σημεία της Συρίας.

Όπως μετέδωσε το Reuters, η τζιχαντιστική οργάνωση ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε στον
σταθμό ενέργειας στο Τισρίν, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας. Την επίθεση επιβεβαίωσε πηγή του συριακού στρατού, τονίζοντας ωστόσο πως όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτήν σκοτώθηκαν.

Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του, με την υποστήριξη ρωσικών αεροσκαφών, έχουν απωθήσει τους τζιχαντιστές από την πόλη του αλ Καριατέιν, 100 χλμ δυτικά της Παλμύρας, που ανακτήθηκε από τις κυβερνητικές δυνάμεις πρόσφατα.

Η συριακή στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι το βράδυ της Τρίτης οι νυχτερινές επιθέσεις έξω από τη Δαμασκό φάνηκαν ως αντίδραση του ISIS στις εξελίξεις γύρω από την Παλμύρα. Σημειώνεται πως το ISIS (Ισλαμικό Κράτος/ Daesh) χάνει επίσης έδαφος από έναντι των κουρδικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία, που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, χρησιμοποιώντας αυτοκίνητα φορτωμένα με εκρηκτικά, έπληξαν θέσεις του στρατού κοντά στο αεροδρόμιο, νοτιοανατολικά της Δαμασκού, σκοτώνοντας 12 στρατιώτες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι κυβερνητικές δυνάμεις απάντησαν με πυρά πυροβολικού και αεροπορικά πλήγματα στην περιοχή, ενώ αεροσκάφη βομβάρδισαν επίσης την πόλη Ντουμέιρ, 40 χλμ βορειοανατολικά της Δαμασκού, που είναι υπό τον έλεγχο ομάδας που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, σκοτώθηκαν τουλάχιστον εννιά άμαχοι και περίπου 15 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, καθώς και οι οδηγοί των πέντε οχημάτων.

Σύμφωνα με την πηγή του συριακού στρατού, 13 από τους μαχητές της οργάνωσης σκοτώθηκαν σε μάχες στην περιοχή γύρω από το Ντουμέιρ.

Στο μεταξύ, ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση εναντίον δυνάμεων ανταρτών νότια του Χαλεπιού, που χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη κυβερνητική επίθεση στην περιοχή από την έναρξη της εκεχειρίας τον Φεβρουάριο. Η επίθεση, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είχε στόχο την ανάκτηση της πόλης του Τελάτ αλ Εΐς- αν και ο στόχος αυτός δεν φαίνεται να έχει επιτευχθεί ακόμα.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη καταρρίφθηκε από μαχητές του Μετώπου Αλ Νόσρα (πρόσκειται στην αλ Κάιντα) συριακό μαχητικό στην περιοχή, ο πιλότος του οποίου αιχμαλωτίστηκε.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα