Το «δώρο» γενεθλίων του Μητσοτάκη στον Τσίπρα για τα δυο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Η επικείμενησυνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ σίγουρα δεν πρόκειται να κρύβει κάποιο "δώρο γενεθλίων" για την συμπλήρωση δυο χρόνων του ΣΥΡΙΖΑ στην διακυβέρνηση του τόπου. Το αντίθετο μάλλον.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να συνδέσει τη μέρα αναδεικνύοντας από τη μια "τα διαρκή ψέμματα και την εξαπάτηση του ελληνικού λαού" τα δυο χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας ο Αλέξης Τσίπρας
και από την άλλη, να αναφερθεί στις βαριές συνέπειες των πολιτικών επιλογών του ως σήμερα, αλλά και το πως έχει "υποθηκευτεί" το μέλλον της χώρας.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ θα καλέσει τα στελέχη του να βγουν προς τα έξω και να επικοινωνήσουν τη δίκη τους εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, μια άλλη μεταρρυθμιστική κυβέρνηση, εξηγώντας στον ελληνικό λαό ότι "με τις κατάλληλες μεταρρυθμίσεις σε όλους τους βασικούς τομείς της κοινωνικής ζωής, μπορούμε να πετύχουμε να έρθουν επενδύσεις και δουλειές στη χώρα και να γίνει κανονική η ζωή των Ελλήνων".

Στίγμα προθέσεων αποτέλεσε ο χθεσινοβραδινός χαιρετισμός του κ. Μητσοτάκη σε εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στο Περιστέρι, προτάσσοντας "ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση, απέναντι στην αφόρητη υποκρισία, διγλωσσία και απέναντι στο θέατρο που παίζει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ".

Κατηγόρησε δε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι βρίσκεται σε σύγχυση αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "συμπληρώνονται, σε δύο μέρες, δύο χρόνια από τη νίκη των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την άνοδο του κ. Τσίπρα στην εξουσία. Ήταν μια τραγική διετία για τη χώρα. Ήταν μια τραγική διετία για την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Οι μόνοι ευνοημένοι αυτήν τη διετία ήταν οι διάφοροι κομματικοί εγκάθετοι, οι οποίοι με μεγάλη ταχύτητα καταφέρνουν και διορίζονται σε κομματικές θέσεις… Ο απολογισμός είναι τραγικός. Η Κυβέρνηση είναι σε απόλυτη σύγχυση. Από τη μία, ισχυρίζεται ότι θέλει να κλείσει την αξιολόγηση. Από την άλλη, σηκώνει το μπαϊράκι της υπερήφανης διαπραγμάτευσης… Αυτή η τακτική δεν μας οδηγεί πουθενά. Απέναντι σε αυτήν την υποκρισία, απέναντι στην αφόρητη διγλωσσία, απέναντι σε αυτό το θέατρο οφείλουμε να προτάξουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση".

Με φόντο και το δημοσκοπικό προβάδισμα της ΝΔ στις τελευταίες έρευνες γνώμης ο κ. Μητσοτάκης "το 2017 να αποτελέσει το έτος που θα φέρει την μεγάλη πολιτική αλλαγή, να είναι το έτος που θα σηματοδοτήσει τη μετάβαση από 7 χρόνια ανέχειας, ταλαιπωρίας και εθνικής υποτέλειας, στην ελπίδα της αλήθειας, στην ανάπτυξη, τη νέα Ελλάδα όπως την οραματίζεται η Νέα Δημοκρατία".

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκλογών, επισήμανε ότι «η εκλογική μάχη θα κερδηθεί στο μέτωπο της νέας γενιάς. Πρέπει να πείσουμε τα παιδιά μας ότι μπορούμε να τους υποσχεθούμε ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα