Το χιόνι «κατάπιε» το ξενοδοχείο Rigopiani. Δεκάδες οι νεκροί - Οι πρώτες εικόνες

Τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να φτάσουν σήμερα, Πέμπτη, το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Rigopiano στην κεντρική Ιταλία που επλήγη από χιονοστιβάδα το βράδυ της Τετάρτης. Έχει ήδη ανασυρθεί ο πρώτος νεκρός, ενώ δύο άνθρωποι κατάφεραν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, να διασωθούν. Οι διασωθέντες κινδυνεύουν ωστόσο να πεθάνουν από υποθερμία.

Στο ξενοδοχείο υπολογίζεται ότι βρίσκονταν την μοιραία νύχτα τουλάχιστον 30 άνθρωποι. Οι διασώστες που επιχειρούν στο σημείο εκτιμούν πως όλοι τους -πλην των δύο διασωθέντων- είναι νεκροί, καθώς με την πάροδο του χρόνου το κτίσμα βυθίζεται ολοένα
και περισσότερο μέσα στο χιόνι. Ήδη ο κρατικός μηχανισμός κατηγορείται ότι άργησε να μεταβεί στο Rigopiano, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες και το προσωπικό να μην προλάβουν να διαφύγουν προτού το χιόνι καταπλακώσει το χτίσμα.

«Δεν απαντά κανείς», λένε οι διασώστες στις πρώτες επικοινωνίες με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του ξενοδοχείου προκαλούν θλίψη, καθώς, το μέγεθος της καταστροφής επιβεβαιώνει τις ανησυχίες ότι δεν υπάρχουν άλλοι διασωθέντες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους εγκλωβισμένους βρίσκονταν και πολλά μικρά παιδιά.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα