Το αέριο που χρησιμοποιήθηκε στην χημική επίθεση στη Συρία ήταν Σαρίν. Τι έδειξαν οι αναλύσεις

Κανένα περιθώριο για αμφιβολίες δεν αφήνει η ανακοίνωση του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟPCW) για το είδος του αερίου που χρησιμοποιήθηκε στην πρόσφατη χημική επίθεση στη Συρία.

Σύμφωνα με τα τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν από δείγματα που ελήφθησαν από 10 θύματα και αναλύθηκαν σε τέσσερα διαφορετικά εργαστήρια και είναι «αδιαμφισβήτητα», σύμφωνα με τον Ahmet Uzumcu επικεφαλής του Οργανισμό και τα θύματα εκτέθηκαν σε Σαρίν ή συγγενικό αυτού αέριο.

«Τα αποτελέσματα των αναλύσεων από τέσσερα διαφορετικά και εγκεκριμένα
εργαστήρια του OPCW δείχνουν έκθεση σε ουσία σαρίν ή συγγενική σε αυτή. Αν και θα υπάρχουν στη συνέχεια περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις αναλύσεις που έχουν, γίνει τα αποτελέσματα που ήδη έχουμε είναι αδιαμφισβήτητα».

Διαβάστε επίσης: Τα παιδιά στη Συρία δολοφονούνται προσπαθώντας να πάρουν ανάσα. Και αυτές είναι οι εικόνες ενός πολέμου με χημικά όπλα

Σημειώνεται πως σε πρώτη φάση έγινε συλλογή δειγμάτων από τρεις νεκρούς και ακολούθως από επτά τραυματίες που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο

Η η επίθεση στην περιοχή Khan Sheikhoun στοίχισε τη ζωή σε 87 άτομα, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά ενώ οι εικόνες από την επίθεση με προκάλεσαν σοκ και διεθνή κατακραυγή. Λίγες ημέρες μετά με εντολή του Ντόναλντ Τραμπ οι ΗΠΑ έπληξαν για πρώτη φορά στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Συρία καθιστώντας σαφές πως πλέον τάσσονται ευθέως κατά του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ. Ωστόσο ο συριακός στρατός δηλώνει πως δεν βρίσκεται πίσω από την επίθεση και η Ρωσία, σύμμαχος του σύριου προέδρου, υποστηρίζει πως κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής «χτυπήθηκε» αποθήκη με χημικά όπλα.

Η Συρία αναγκάστηκε να παραδώσει όλα τα χημικά όπλα που διέθετε το 2013, παρουσία αμερικανών και ρώσων παρατηρητών και μετά από μια φονική χημική επίθεση στη Δαμασκό.

Πηγή: ΒΒC

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα