Το Skoda Enyaq μετατράπηκε σε ένα ηλεκτρικό τροχόσπιτο

Από το ακαδημαϊκό έτος 2013 – 2014 κατασκευάζονται πρωτότυπα οχήματα από τους μαθητές της επαγγελματικής σχολής της Skoda. Με την υποστήριξη των δασκάλων τους και των ειδικών από όλα τα τμήματα, σχεδιάζουν και κατασκευάζουν το δικό τους αυτοκίνητο των ονείρων τους.

Φέτος, 29 μαθητευόμενοι ολοκλήρωσαν το ένατο μαθητικό πρωτότυπο αυτοκίνητο, το Skoda Roadiaq, ένα πολυλειτουργικό τροχόσπιτο που αιχμαλωτίζει το πνεύμα της περιπέτειας.

Σχεδιασμένο για να λειτουργεί απρόσκοπτα

ως αυτοκίνητο και στη συνέχεια ως ένα γραφείο ή χώρος διαβίωσης όταν είναι σταθμευμένο, το Roadiaq είναι ένα βιώσιμο, ηλεκτρικό όχημα με κίνηση σε όλους τους τροχούς και με μπαταρία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ψηφιακοί νομάδες για ταξίδια, εργασία και αναψυχή.

Το ένατο φοιτητικό αυτοκίνητο περιέχει όλα όσα χρειάζεται ένα σύγχρονο κινητό γραφείο: μόνιμη σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο Διαδίκτυο, οθόνη 27 ιντσών και βάση σύνδεσης, καινοτόμες λύσεις αποθήκευσης, πολλές ηλεκτρικές πρίζες και (το σημαντικότερο) μηχανή εσπρέσο! 

Οι 29 μαθητευόμενοι κατά τη διάρκεια εννέα μηνών πέρασαν πάνω από 2.000 ώρες εργασίας δημιουργώντας ένα πολυλειτουργικό όχημα κατασκήνωσης και φορητού γραφείου.

Για να μετατρέψουν το Enyaq σε τροχόσπιτο, οι μαθητευόμενοι προσάρμοσαν σημαντικά το αμάξωμα. Εκτός από μια νέα δομή οροφής, ανέπτυξαν μια νέα πίσω πόρτα που επιτρέπει την τοποθέτηση μιας σκηνής. Το Roadiaq είναι εξοπλισμένο με ζάντες αλουμινίου Supernova 21 ιντσών από τη σειρά Enyaq και έχει φινίρισμα διχρωμίας Emerald Green και Moon White.

Στο εσωτερικό, τα υφάσματα που χρησιμοποιούνται για τα καλύμματα των καθισμάτων, τις επενδύσεις θυρών και τον πίνακα οργάνων είναι κατασκευασμένα από 100% ανακυκλωμένα υλικά. Τα έπιπλα για κάμπινγκ, ύπνο και απομακρυσμένη εργασία στο πίσω μέρος του οχήματος κατασκευάστηκαν κατά παραγγελία μετά από συνεννόηση με ειδικούς.

Το Skoda Roadiaq φέρει τετρακίνηση και βασίζεται σε ένα Enyaq 80x Sportline. Ένας σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα, αποδίδοντας ισχύ 201 ίππους (150 kW) και μέγιστη ροπή 310 Nm. Ο ασύγχρονος ηλεκτροκινητήρας στον μπροστινό άξονα αποδίδει ακόμα 107 ίππους (80 kW) και μέγιστη ροπή 162 Nm στους μπροστινούς τροχούς. Η μπαταρία υψηλής τάσης ιόντων λιθίου έχει ενεργειακή χωρητικότητα 82 kWh (καθαρά 77 kWh) και επιτρέπει αυτονομία έως και 495 χιλιομέτρων.

Το μήκος του βασικού οχήματος των 4,649 μ. και το πλάτος των 1,879 μ. παρέμειναν αμετάβλητα. Το μεταξόνιο έχει αυξηθεί ελάχιστα, στα 2,770 μ., και η απόσταση από το έδαφος στα 19 εκ. Με 2,050 μ., το Roadiaq είναι πάνω από 35 εκατοστά ψηλότερο από την τυπική έκδοση, κυρίως λόγω του νέου τμήματος οροφής. Η επανασχεδιασμένη πίσω αριστερή πόρτα, με το χερούλι της να έχει αφαιρεθεί, προσφέρει περισσότερη ιδιωτικότητα στον χώρο ύπνου χάρη στο παράθυρο που διαθέτει κουρτίνα για τον ήλιο.

Επιπλέον, οι ηλιακές κυψέλες συμβάλλουν στην παραγωγή ενέργειας για την  καμπίνα, διασφαλίζοντας ότι το όχημα διατηρεί την αυτονομία ενώ είναι εκτός δικτύου. Το Roadiaq μπορεί επίσης να συνδεθεί με εξωτερικό τροφοδοτικό σε κάμπινγκ ή πάρκα αυτοκινούμενων.

Το εσωτερικό αποτελείται από πολυάριθμα χαρακτηριστικά εξοπλισμού και αξεσουάρ για ψυχαγωγία και χαλάρωση, μερικά από τα οποία είναι ήδη μέρος της γκάμας της Skoda.

Περιλαμβάνουν ασύρματο ηχείο, ντους με ηλιακή ενέργεια, μηχανή εσπρέσο με σύνδεση 12 V, συσκευές κουζίνας, καρέκλες, τραπέζια, πιάτα, κατσαρόλες και τηγάνια, φλιτζάνια και ποτήρια, καλώδια USB και φόρτισης, χαλιά και διακοσμητικά στοιχεία καθώς και φακούς και ένα κιτ επιβίωσης για τους τολμηρούς ταξιδιώτες.

Το πρωτότυπο, εκτός από τη μόνιμη σύνδεση στο Διαδίκτυο, περιλαμβάνει μια ενσωματωμένη οθόνη 27 ιντσών με βάση σύνδεσης και κάμερα, καθώς και ασύρματο πληκτρολόγιο, ποντίκι και ηχείο στο σαλόνι και το γραφείο του οχήματος. 

Το συνολικό αποτέλεσμα δικαιώνει τους μαθητές για τη δουλειά τους και τους εκπαιδευτικούς τους. 

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΗ εξέλιξη του Toyota C-HRΠιο σύγχρονος ο «κεραυνός» της Opel (vid)Το πρώτο ηλεκτρικό Lotus
Keywords
Τυχαία Θέματα