Το Netflix ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια ημιτελή ταινία του Orson Welles στον κινηματογράφο



Συνεχίζοντας το σερί εντυπωσιακών και πρωτότυπων παραγωγών του, το Netflix ανακοίνωσε πριν από λίγο πως αγόρασε τα δικαιώματα μιας ημιτελούς ταινίας του Orson Welles με τίτλο «The Other Side of the Wind», με στόχο να την ολοκληρώσουν και να την αποκαταστήσουν για τον κινηματογράφο.

Η εν λόγω ταινία του Welles ήταν μια χολιγουντιανή σάτιρα,
επικεντρωμένη στη ζωή ενός κάποτε σπουδαίου σκηνοθέτη (τον οποίο υποδυόταν ο John Huston) και την προσπάθειά του να επιστρέψει στο φως τη δημοσιότητας. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν το 1970 και μέχρι το 1972 ο Welles είχε αναφέρει πως η ταινία είναι «κατά 96% ολοκληρωμένη», όμως λίγα χρόνια αργότερα, το 1979, προέκυψαν κάποιες νομικές επιπλοκές πάνω στα πνευματικά δικαιώματα του φιλμ, με αποτέλεσμα τα αρνητικά να αποθηκευτούν σε ένα θησαυροφυλάκιο στο Παρίσι, όπου και παρέμειναν μέχρι τη μετακίνησή τους στο Los Angeles τον Μάρτιο.

Η όλη προσπάθεια για την μεταφορά του «The Other Side of the Wind» στην Αμερική και την ολοκλήρωσή του, ξεκίνησε από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Peter Bogdanovich, ο οποίος και ανήκε στο καστ της ταινίας, και από τον υπεύθυνο της παραγωγής της ταινίας, Frank Marshall. Οι δυο τους θα επιμεληθούν την νέα παραγωγή μαζί με τον Filip Jan Rymsza, προκειμένου να επεξεργαστούν το ήδη υπάρχουν υλικό και να καταλήξουν στο τελικό μοντάζ.

Ο Ted Sarandos, επικεφαλής περιεχομένου του Netflix, δήλωσε «Όπως θα ένιωθαν τόσοι και τόσοι που μεγάλωσαν λατρεύοντας την τέχνη και το όραμα του Orson Welles, πρόκειται για ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα». Μάλιστα, η συγκεκριμένη κίνηση του Netflix έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρεμφερών δράσεων του δικτύου με στόχο την απόκτηση και κυκλοφορία ταινιών στον κινηματογράφο, προσθέτοντας αυτή τη φορά και την «αποκατάσταση παλιότερων ταινιών» στη λίστα με τα ενδιαφέροντά του.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα