Το Facebook λογόκρινε ως «άσεμνη» τη βραβευμένη με Πούλιτζερ φωτογραφία με το γυμνό κορίτσι του Βιετνάμ

Τελικά μάλλον στο Facebook, δεν γνωρίζουν από ιστορία.

Μια από τις πιο ιστορικές φωτογραφίες του περασμένου αιώνα «διάλεξε» να λογοκρίνει η διαχειριστική ομάδα του Facebook.

Ο λόγος για την, βραβευμένη με Πούλιτζερ, φωτογραφία του Nικ Ουτ, που απεικονίζει ένα ολόγυμνο κορίτσι να τρέχει γυμνό στο Βιετνάμ για να σωθεί από τις βόμβες ναπάλμ που εξαπέλυαν τα αμερικανικά βομβαρδιστικά, εναντίον των αμάχων. Πρόκειται για την 9χρονη Βιετναμέζας Κιμ Πουκ, στο κέντρο, που τρέχει μαζί με τα αδέρφια της τον Ιούνιο του 1972.

Η φωτογραφία αναρτήθηκε πριν μερικές μέρες, από τον Νορβηγό συγγραφέα, Τομ Έγκελαντ, ωστόσο δεν εκτιμήθηκε από τους υπεύθυνους του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, όπως θα έπρεπε.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος η ανάρτηση δεν άρεσε στους υπευθύνους του κοινωνικού δικτύου, το οποίο απαγόρευσε την φωτογραφία ως «άσεμνη» λόγω του ότι παρουσίαζε ένα γυμνό σώμα και σύμφωνα με την πολιτική του Facebook «Κάθε φωτογραφία ανθρώπων που επιδεικνύουν τα γενετικά τους όργανα ή τα ολόγυμνα γυναικεία στήθη, θα αφαιρείται».

The Guardian om Facebook-debatten: https://t.co/pnYH1pAtUX

— Tom Egeland (@tomegeland) September 9, 2016

@oyvindask @Medier24_com @eghan @tomegeland @GunnarStavrum @KnutOlavAmas @62Arne Og på engelsk. Digitalt. https://t.co/Avl82smnCO

— Erik Tornes (@ErikTornes) September 8, 2016

Το όλο θέμα προκάλεσε θόρυβο στη Νορβηγία και γενικότερα σε όλο τον κόσμο. Μία από τους αντιδρώντες είναι και η εικονιζόμενη στην φωτογραφία, Kim Phuc, η οποία είναι σήμερα 53 ετών σήμερα ζει στον Καναδά.

«Η Κιμ είναι εξαιρετικά λυπημένη από το γεγονός πως κάποιοι μπροστά σε μια τέτοια εικόνα είναι δυνατόν να επικεντρώνονται στο γυμνό και όχι στο ισχυρό μήνυμα που μεταφέρει» δήλωσε εκπρόσωπος του ιδρύματος «Kim Phuc».

ΠΗΓΗ: THELOCAL

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα