Τις αντιδράσεις της Ρωσίας προκάλεσαν σκίτσα του Charlie Hebdo για την συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους

Το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, τα γραφεία του οποίου στο Παρίσι είχαν βαφεί με αίμα τον Ιανουάριο μετά από τρομοκρατική επίθεση, προκάλεσε τις αντιδράσεις της Ρωσίας με αφορμή ένα σκίτσο του.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Politico, το Κρεμλίνο αποδοκίμασε ένα σκίτσο που δημοσιεύτηκε στο τεύχος της προηγούμενης εβδομάδας και αναφέρεται στην συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους που εξερράγη στον αέρα, πιθανότατα από τρομοκρατική ενέργεια.

Στο σκίτσο, κομμάτια του αεροσκάφους πέφτουν καταπάνω ενός μαχητή του Ισλαμικού
Κράτους.

«Ισλαμικό Κράτος: Οι Ρωσικές Αεροπορικές Δυνάμεις εντείνουν τους βομβαρδισμούς», έγραφε η λεζάντα.

Russians are outraged over this Charlie Hebdo cartoon: https://t.co/jUFuq6AtZ6 pic.twitter.com/hLkZ7gQGUY

— Mashable (@mashable) November 8, 2015

Σε άλλη σελίδα του περιοδικού, έχει τοποθετηθεί ένα ακόμα σκίτσο που σχετίζεται με την συντριβή του αεροσκάφους. Σε αυτό παρουσιάζονταν τα συντρίμμια του αεροσκάφους με την λεζάντα: «Το ρίσκο των φτηνών ρωσικών πτήσεων».

Russia angered by Charlie Hebdo cartoons on plane crash https://t.co/r7TLCeK60k pic.twitter.com/eNYJ5TI9o9

— Behind The News (@Behind__News) November 8, 2015

Το Κρεμλίνο άσκησε οξεία κριτική στο γαλλικό περιοδικό, χαρακτηρίζοντας τα εν λόγω σκίτσα «ιερόσυλα».

«Δεν έχει καμία σχέση με την δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης», δήλωσε εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν σε δημοσιογράφους.

«Δεν θα σχολιάσω την ηθική των Γάλλων, είναι δικό τους θέμα. Όμως σε αυτή την χώρα πρόκειται για ξεκάθαρη βλασφημία», πρόσθεσε.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι στις 7 Ιανουαρίου του 2015 ολιγομελής ομάδα ενόπλων άνοιξε πυρ στα γραφεία του περιοδικού ως αντίποινα για ένα σκίτσο που αναπαριστούσε τον Προφήτη Μωάμεθ.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα