Τηλεφωνικές επικοινωνίες Τσίπρα με Γιούνκερ και Σουλτς: Ζήτησε να συμβάλλουν στην παράταση του προγράμματος

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με Γιούνκερ και Σουλτς είχε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός συνομίλησε τηλέφωνικά με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πριν τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα.

Ο κ. Τσίπρας διατύπωσε τη θέση ότι το να παρεμποδίζεται η δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού με το κλείσιμο
των τραπεζών είναι έξω από τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης και επεσήμανε ότι ο ίδιος, ως ευρωπαίος πολιτικός, οφείλει να υπερασπιστεί τις παραδόσεις της Ευρώπης, ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει την Κυριακή απερίσπαστος.
Στην κατεύθυνση αυτή, του ζήτησε να συμβάλει ώστε να επεκταθεί για λίγες μέρες το πρόγραμμα και να αποκατασταθεί η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός την Κυριακή μέσω διαγγέλματος ανέφερε ότι επανέλαβε το αίτημα για παράταση του προγράμματος στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε όμως και με τον πρόεδρο τπυ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ζητώντας του α στηρίξει η Ευρωβουλή το αίτημα της Ελλάδας για παράταση ώστε να ανοίξουν οι τράπεζες και να αφεθεί ο ελληνικός λαός απερίσπαστος να αποφασίσει.

Ο Μ. Σουλτς ενημέρωσε τον Α. Τσίπρα ότι θα συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη Προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να εξετάσουν το αίτημα καθώς και τη συνολική κατάσταση ώστε να αναληφθούν πρωτοβουλίες.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα