Τηλεφωνικές επαφές Τσίπρα ενόψει του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει σήμερα, Πέμπτη, και αύριο, Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα τους μεταφέρει το πολιτικό πλαίσιο, την ατζέντα και το σκεπτικό της σύσκεψης που προτείνει να διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι από το Προεδρικό Μέγαρο μετά την επικοινωνία Τσίπρα
– Παυλόπουλου για τη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι τις συνεννοήσεις σχετικά με τη συμμετοχή των αρχηγών πρέπει να τις κάνει η κυβέρνηση.

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση θεωρεί υποχρέωσή της να αναζητήσει κοινά σημεία

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε δήλωσή της για τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, τόνισε ότι «έχει αντικείμενο την ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό (μετά και τις σχετικές επαφές του πρωθυπουργού στο εξωτερικό), καθώς και τον διάλογο για την κοινωνική ασφάλιση» και πρόσθεσε: «Δεδομένου ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει κατ’ εξοχήν χαρακτήρα μακράς πνοής, η κυβέρνηση θεωρεί υποχρέωσή της να αναζητήσει κοινά σημεία με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, ενόψει και της επικείμενης διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα