Τηλεδιάσκεψη την Τρίτη για τη λίστα μεταρρυθμίσεων - Πιθανή συμφωνία λένε πηγές των Βρυξελλών

Αύριο, Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Κομισιόν, οι κοινοτικές υπηρεσίες βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τις ελληνικές. Υπενθύμισε επίσης ότι οι θεσμικοί παράγοντες θα υποβάλουν έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής πρότασης προς τους υπουργούς της ζώνης του ευρώ, οι οποίοι, μέσω τηλεδιάσκεψης, την Τρίτη, θα
έχουν τον τελευταίο λόγο επί του θέματος.

Διπλωματικές πηγές άφηναν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες να εννοηθεί ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι πιθανή επισημαίνοντας ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας θα γίνει με βάση τις αποφάσεις της Ευρωζώνης τον Απρίλιο.

Την ίδια στιγμή, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διέψευσε την πληροφορία οτι η ελληνική κυβέρνηση έχει στείλει στις Βρυξέλλες τον κατάλογο με τις μεταρρυθμίσεις που της είχε ζητηθεί .

«Δεν έχουμε λάβει κατάλογο. Η χρονική διορία πλησιάζει» και «η Επιτροπή συζητά με τις ελληνικές αρχές», έγραψε στο Twitter η Μίνα Αντρέεβα.

Σύμφωνα με πηγές στις Βρυξέλλες δεν θα υπάρξει "απόφαση" των θεσμών για τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων παρά μόνο μια «πρώτη εκτίμηση» που θα παρουσιαστεί στους υπουργούς Οικονομικών.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Keywords
Τυχαία Θέματα