Τι θα πει ο Μητσοτάκης στη συνέλευση του ΣΕΒ: Οικονομική πρόταση με γεύση εκλογικού νόμου

Με την ομιλία του στην Ετήσια Τακτική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να δώσει μια πρόγευση των προθέσεων του ενόψει και του «τετ α τετ» που θα έχει την Πέμπτη με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για τον εκλογικό νόμο και τις Συνταγματικές αλλαγές, με φόντο και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Απευθυνόμενος στον επιχειρηματικό κόσμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επαναλάβει με νόημα την πρόσφατη προτροπή του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα
για το πλεόνασμα, που λένε συνεργάτες του, ήρθε να επιβεβαιώσει τον πυρήνα της βασικής πρότασης της ΝΔ για την ανάγκη μείωσης στο 2% του στόχου των πλεονασμάτων, με ταυτόχρονη αύξηση του στόχου για ανάπτυξη που θα αγγίζει το 4%.

Στο σημείο αυτό θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα επιχειρήσει να συνδέσει την πορεία της οικονομίας με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο, θεωρώντας ότι «σε μια δύσκολη συγκυρία για την κυβέρνηση δεν χρειάζονται επικοινωνιακά παιχνίδια και προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τη λαϊκή δυσαρέσκεια για τις επιλογές της κυβέρνησης, με την αλλαγή της ατζέντας» .

Αυτό που ουσιαστικά θα πει ο πρόεδρος της ΝΔ είναι ότι πρόκειται για τερτίπια των επιτελών του Μεγάρου Μαξίμου σε μια χρονική στιγμή όπου οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν προβάδισμα του κόμματος του έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας έτσι και το στίγμα του ενόψει του ραντεβού της Πέμπτης.

Από τη Συγγρού ξεκαθαρίζουν ήδη δεν συζητούν την καθιέρωση της απλής αναλογικής σημειώνοντας με νόημα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει με τον ίδιο νόμο που κέρδισε δυο εκλογικές αναμετρήσεις», ενώ φαίνεται να συζητούν το ενδεχόμενο για «σπάσιμο» μεγάλων περιφερειών όπως για πχ της Β´ Αθηνών.

Αντιθέτως, ο κ.Μητσοτακης προτάσσει στην ατζέντα του το θέμα του Συντάγματος, με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι θα προσέλθει στο πρωθυπουργικό γραφείο με μια σειρά προτάσεων για αλλαγές στον Συνταγματικό χάρτη της χώρας, ώστε η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα