Τι και αν χάνετε χρόνο από και προς τη δουλειά σας; Πλέον θεωρείται εργάσιμος σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Πόσες φορές δεν έχετε βρεθεί μέσα σε κίνηση ατελείωτες ώρες ενώ πηγαίνετε ή φεύγετε από τη δουλειά σας; Μην εκνευρίζεστε, τα νέα είναι ευχάριστα. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναφέρει πως ο χρόνος που χρειάζεται κάποιος να φτάσει στη δουλειά του όπως επίσης και να φύγει από εκεί από το τέλος της ημέρας θα έπρεπε να θεωρείται ως χρόνος εργασίας.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η Independent,
το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει αποφανθεί ότι οι εργαζόμενοι που δεν έχουν ένα σταθερό γραφείο, θα πρέπει να αποζημιώνονται για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν οι διαδρομές αυτές. Κάτι που μέχρι στιγμής δεν ισχύει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό θα μπορούσε να αφροά επιχειρήσεις που απασχολούν για παράδειγμα εργαζομένους με ειδικότητες όπως ηλεκτρολόγοι, εγκαταστάτες φυσικού αερίου ή ακόμη και πωλητές. Υπό την προϋπόθεση ότι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν κάποια περιφερειακά γραφεία της εταιρίας που απασχολούνται.

Το σκεπτικό του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι ότι ουσιαστικά προστατεύει την «ασφάλεια και υγεία« των εργαζομένων, σύμφωνα με μία οδηγία της ΕΕ. Η απόφαση εξεδόθη έπειτα από μια νομική υπόθεση στην Ισπανία η οποία αφορούσε μία εταιρία συστημάτων ασφαλείας.

Ειδικότερα το σκεπτικό αναφέρει: «Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι αρχίζουν και τελειώνουν τις επισκέψεις τους στα σπίτια, απορρέει άμεσα από την απόφασή του εργοδότη τους να καταργήσει τα περιφερειακά γραφεία και όχι από την επιθυμία των εργαζομένων.

Το να απαιτήσει κανείς να φέρουν οι εργαζόμενοι το βάρος της επιλογής του εργοδότη είναι αντίθετο με τον σκοπό της προστασίας της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων που επιδιώκει η υγεία., η οποία συμπεριλαμβάνει την αναγκαιότητα στο να διασφαλίζουν μια ελάχιστη περίοδο ανάπαυση στους εργαζομένους».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα