Τι είδαμε στην 33η Athens Fashion Week

δημιουργία Irene Angelopoulos

Έναν αέρα φρεσκάδας και ανανέωσης είχε η εβδομάδα μόδας που ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο 4 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Ξένοι σχεδιαστές, νέοι δημιουργοί, δημοσιογράφοι ελληνικού και ξένου τύπου, εκπρόσωποι της μόδας, αλλά και το δημοφιλές ουδέτερου φύλου (genderless) μοντέλο Ελτον Ιλιρτζάνι (Elton Illirjani) ήταν οι «νέες» ενδιαφέρουσες προσθήκες σε έναν θεσμό που πραγματοποιείται για τριακοστή τρίτη φορά. Ρίχνοντας αυλαία μας άφησε την αίσθηση ότι υπάρχει προοπτική και μέλλον στην ελληνική μόδα για ευφάνταστες

και εντυπωσιακές δουλειές. 

Τα εγκαίνια της AFW (Athens Fashion Week) συνοδεύτηκαν με την παρουσίαση της κολεξιόν υψηλής ραπτικής “Illusions”  του γνωστού οίκου Nikos- Takis, που φέτος συμπλήρωσε εξήντα χρόνια στο χώρο της μόδας. Πολυτελή υφάσματα και τρισδιάστατα στοιχεία ήταν αυτά που χαρακτήρισαν τα κομμάτια και τράβηξαν τα βλέμματα. 

Οι γυναικείες καμπύλες αποθεώθηκαν μέσα από τη συλλογή “Sin of the female gender” της Ειρήνης Αγγελοπούλου, (Irene Angelopoulos) που παρουσίασε εντυπωσιακές δημιουργίες, άκρως θηλυκές, στις οποίες ξεχώριζαν τα περίτεχνα κεντήματα από κρύσταλλα. 

Δημιουργία Λάκης Γαβαλάς

Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με τον οίκο μόδας Kathy Heyndels. Ο Γιάννης Τόγκος παρουσίασε τη συλλογή “Night Drops”. Αέρινα φορέματα σε ένα παιχνίδι αποχρώσεων από το πιο φωτεινό στο πιο σκούρο. Το μπλε του νερού και του ουρανού κυριάρχησε στην παλέτα της συλλογής. 

Τη δεύτερη μέρα της εβδομάδας μόδας παρουσιάστηκαν οι συλλογές των νέων δημιουργών. Συνολικά έντεκα σχεδιαστές πήραν μέρος παρουσιάζοντας τις ευφάνταστες συλλογές τους. Ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν το fashion brand Triamia με το βραβείο Best New Designer, o σχεδιαστής Ιωάννης Κουλούρης, ο οποίος κέρδισε το βραβείο Best Trendsetter, το brand Galactic Geisha με το Best Catwalk , ενώ βραβεύτηκε και το Huawei Watch GT4 με το Best Fashion Tech Wearable. 

Δημιουργία Suzana Peric

Η σχεδιάστρια από τη Σερβία Σουζάνα Πέρικ (Suzana Peric) εντυπωσίασε ευχάριστα την τρίτη ημέρα με τη συλλογή “Glam Galaxy”. Όπως δηλώνει και το όνομα της συλλογής, η λάμψη υπερτερεί στα ρούχα. Μπλέιζερς, μπλούζες και κορσέδες βάφτηκαν σε εντυπωσιακά μεταλλικά χρώματα, όπως ασήμι και χρυσό, ενώ διάφοροι κρύσταλλοι μπήκαν σε ένα δημιουργικό παιχνίδι χαρίζοντας έξτρα λάμψη στις δημιουργίες της Σουζάνα Πέρικ.

δημιουργία Αφροδίτη Χερά

Η Κύπρια σχεδιάστρια Αφροδίτη Χερά μας παρουσίασε τα υπέροχα μοτίβα της, τα οποία φανερώνουν την πολυπολιτισμική της πλευρά. Όσοι παρακολούθησαν την επίδειξη “Culture Fusion” μεταφέρθηκαν νοητά σε μακρινούς πολιτισμούς. Τα χαρακτηριστικά της καφτάν, αέρινα, δροσερά και σε υπέροχα σχέδια και χρώματα είναι κομμάτια για όλες τις ώρες, μια και μετατρέπονται σε κομψά φορέματα με το κλείσιμο μόνο δύο κουμπιών. 

Δημιουργία Κωνσταντίνος Τσιγαρός 

Ο σχεδιαστής Κωνσταντίνος Τσιγαρός έκλεισε την τρίτη ημέρα της έκθεση μόδας με τη σειρά  “k7 konstantinos tsigaros”. Σχέδια που μπορούν να φορεθούν και από τα δύο φύλα, εύκολα, άνετα, πρακτικά και καθημερινά, μια και ο ίδιος δίνει μεγάλη σημασία στον μινιμαλισμό, τη διαχρονικότητα και τη βιωσιμότητα των ρούχων. Τα λευκά πουκάμισα του έκαναν για άλλη μια φορά τη διαφορά. 

Δημιουργία Βασίλη Ζούλια

Η τελευταία ημέρα της εβδομάδας μόδας ξεκίνησε εντυπωσιακά στα πανοραμικά σκαλιά του φάρου στο Κέντρο Πολιτισμού - Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την επίδειξη του Βασίλη Ζούλια και τη συλλογή «Birkin» για την άνοιξη - καλοκαίρι του ’24. Ολόκληρη η συλλογή ήταν ένα νοσταλγικό ταξίδι στις δεκαετίες του ΄60-’70. Έμπνευση του Βασίλη Ζούλια υπήρξε η Τζέιν Μπίρκιν, η ιέρεια του ανάλαφρου στυλ της εποχής εκείνης. Δροσερά υφάσματα, δαντέλες, λουλούδια, κάποια καλάθια αντί για τσάντες και τα υπέροχα κοσμήματα του Περικλή Κονδυλάτου - που παρέπεμπαν σε φύλλα ελιάς, στάχυα και καρπούς δέντρων-  συνέθεσαν εικόνες μιας ανεπιτήδευτης καθημερινής πολυτέλειας. Τα ρούχα παρουσιάστηκαν από γυναίκες διαφόρων ηλικιών περνώντας το μήνυμα ότι η μόδα, η άνεση και η καλαισθησία δεν περιορίζονται σε ηλικιακές ομάδες. 

Οι επιδείξεις μόδας συνεχίστηκαν στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου η σχεδιάστρια κοσμημάτων Αγγελική Τσάνη παρουσίασε το brand της Bold by Angelique και τη συλλογή ”Jewelry. A work of art on progress”

Δημιουργία Ολγας Καραβερβέρης

H Ολγα Καραβερβέρη παρουσίασε τη συλλογή “Renaissance”. Θηλυκά κοψίματα πάνω σε πολυτελή υφάσματα, ογκώδεις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά πάνω σε μανίκια και περίπλοκα κεντήματα είναι μερικά από τα στοιχεία της συλλογής που παρουσίασε η σχεδιάστρια με το διαχρονικό στυλ

Ο Λάκης Γαβαλάς έκλεισε εντυπωσιακά την εβδομάδα μόδας με τη συλλογή Temenos by Lakis Gavalas. Η επίδειξη παρουσιάστηκε εν μέσω έξι αθλητών ξιφασκίας -μια και η συλλογή είναι εμπνευσμένη από το συγκεκριμένο άθλημα- και υπό τους ζωντανούς ήχους ενός βιολοντσέλου, το οποίο συνόδευε μουσικά όλη τη διάρκεια της επίδειξης. Η προστατευτική μάσκα της ξιφασκίας έγινε σημείο αναφοράς για το σχεδιασμό σε κουκούλες, ενώ το ξίφος των αθλητών σε μινιατούρες κοσμεί διάφορες λεπτομέρειες των ρούχων. 

Keywords
athens, fashion, athens, fashion, λακης γαβαλας, lakis gavalas, irene, μπλε, κουλουρης, huawei, watch, tech, βιωσιμότητα, πουκάμισα, ιδρυμα, καλοκαιρι, στυλ, bold, art, ολγα, συγκεκριμένο, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, η ημέρα της γης, αγγελικη, εξτρα, αυλαια, αφροδιτη, εικονες, ζαππειο, λουλουδια, μοδα, ρουχα, υφασματα, φορεματα, χρωματα, huawei, ανοιξη, ασημι, βιωσιμότητα, γαβαλας, εγινε, ευκολα, υπαρχει, εκθεση, εβδομαδα, εμπνευση, εξι, εξηντα, ζαππειο μεγαρο, θηλυκα, ιδρυμα, οικο, κεντηματα, κοσμηματα, λαμψη, λευκα, λεπτομερειες, μπλε, μπλουζες, νιαρχος, ζουλια, ξιφος, ολγα, ονομα, παρουσιαση, σαββατο, σερβια, συγκεκριμένο, στυλ, σχεδια, τογκος, τριτη, τσαντες, φυλλα, φυλα, φορα, ιωαννης, κωνσταντινος, ωρες, art, bold, δουλειες, ιερεια, watch, irene, lakis gavalas, λακης, μια φορα, nikos, ομαδες, παιχνιδι, πουκάμισα, ταξιδι, tech, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα
33η Athens Fashion Week,33i Athens Fashion Week