Θεσσαλία: Ολλανδοί επιστήμονες για εκπόνηση σχεδίου αποκατάστασης στις πλημμυρισμένες περιοχές

.

Η Θεσσαλία βρίσκεται διαρκώς στο προσκήνιο καθώς οι πλημμύρες έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.

Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από την ολλανδική εταιρία HVA Ιnternational να καταρτίσει σχέδιο αποκατάστασης για την πλημμυρισμένη λεκάνη απορροής της Θεσσαλίας και ήδη στην περιοχή βρίσκονται ειδικοί επιστήμονες.

Με τους Ολλανδούς συναντήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφέρειας στη Λάρισα ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός ο οποίος τους ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μετά το

πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο. Αμέσως μετά την ενημέρωση, οι Ολλανδοί επιστήμονες από τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Στρατάκο και στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, επισκέφθηκαν με ελικόπτερο Σινούκ τις περιοχές που έχουν πληγεί προκειμένου να κατανοήσουν, από αέρος, σε πρώτη φάση, τις προκλήσεις του έργου της αποκατάστασης. Η ολλανδική εταιρία αναμένεται, παράλληλα, να συνεργαστεί με κρατικές υπηρεσίες και συναρμόδιους φορείς για τη συλλογή δεδομένων με στόχο την εκπόνηση ενός βιώσιμου σχεδίου που θα βοηθήσει στην επίσπευση των διαδικασιών για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

Η HVA International, ιδρύθηκε το 1879 στην Ολλανδία. Είναι μια παγκόσμια γεωργική εταιρεία και διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων που ειδικεύεται στην ανάπτυξη μεγάλων (υπο)τροπικών γεωργικών έργων. Η άρδευση και η διαχείριση των υδάτων είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι εκατοντάδων έργων της HVA. Η μοναδική τεχνογνωσία που διαθέτουν οι Ολλανδοί μηχανικοί στη διαχείριση του νερού έχει χρησιμοποιηθεί συχνά για τη διαχείριση πλημμυρών και πολύπλοκων αρδευτικών έργων.

Related...Δυστύχημα στη Λιβύη: Τι ακριβώς συνέβη- ποιοι επέβαιναν στο όχημα που έπεσε στο πούλμανΠαγάκια και πιθανότητα τροφικής δηλητηρίασης: Μήπως να σταματήσουμε να τα ζητάμε στο ποτό μας;Το YouTube σταματά να πληρώνει τον Ράσελ Μπραντ μετά από ισχυρισμούς σεξουαλικών επιθέσεων
Keywords
Τυχαία Θέματα