Θεοδωράκης: Το Ποτάμι θέλει κυβέρνηση την επόμενη ημέρα των εκλογών

Την επιδίωξη του Ποταμιού, ως ισχυρής τρίτης δύναμης, να υπάρξει κυβέρνηση την επόμενη ημέρα των εκλογών, εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν θα συνεργαστεί δίνοντας λευκή επιταγή: «δεν θα υπογράψουμε τα προγράμματα των άλλων, έχουμε δικό μας».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι για το κόμμα του η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και το ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτα και τόνισε ότι χρειάζεται
εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης.

Ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για ανευθυνότητα από πλευράς της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, «που τα παρουσιάζει όλα εύκολα στην ελληνική κοινωνία».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας του Ποταμιού με τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι πρώτο ρόλο παίζει το εκλογικό αποτέλεσμα. «Πρέπει πάντα να ξέρεις πόσο είναι το μπόι σου για να μπεις σε μια συζήτηση» είπε χαρακτηριστικά. «Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να υπάρχει μια κυβέρνηση την επόμενη ημέρα. Αλλά τα αδύνατα δυνατά περιλαμβάνουν πολλά πράγματα. Εμείς είμαστε υπέρ του να υπάρχει μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαβάζει πάρα πολύ καλά αυτά τα οποία λέμε. Τους είπαμε ότι υπάρχει μία αδυναμία να καταλάβουν τι λέει το ποτάμι και προκαλέσαμε τον Τσίπρα αν θέλει να κάνουμε ένα debate, αφού δεν θέλει και φοβάται ο κ. Σαμαράς, να κάνουμε οι δυο μας για να ξεκαθαρίσουμε ποιος είναι μνημονιακός, ποιος δουλεύει υπέρ της χώρας, ποιος δουλεύει υπέρ των συμφερόντων, ποιος δουλεύει υπέρ των συντεχνιών ».

«Εμείς λέμε ότι θα συνεργαστούμε με όποιον επιτάσσει ο ελληνικός λαός για να μη μείνει ακυβέρνητη αυτή η χώρα. Αλλά δεν θα συνεργαστούμε δίνοντας μια λευκή επιταγή» τόνισε.
Keywords
Τυχαία Θέματα