Θεοδωράκης: Η συμφωνία θα περάσει, ακόμα και με πολλές απώλειες. Συζητήσαμε με τον Τσίπρα το ενδεχόμενο κυβερνητικού ανασχηματισμού

Δύο είναι οι επιλογές που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ- ή να αλλάξει ή να ηττηθεί, υποστηρίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στον Πίτερ Σπίγκελ των Financial Times.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτιμά ότι η όποια συμφωνία υπογραφεί από τον πρωθυπουργό και τους Ευρωπαίους εταίρους, θα περάσει στη Βουλή ακόμα και αν οι απώλειες είναι πολλές
από το ΣΥΡΙΖΑ ή τους Ανεξάρτητους Έλληνες και επισημαίνει ότι «είναι δύσκολο να στηρίξεις μια τέτοια συμφωνία. Αλλά εάν έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στην έγκριση ενός τέτοιου σχεδίου και την καταστροφή της χώρας μέσα από μια ρήξη με την Ευρώπη, τότε θα προτιμήσουμε να ψηφίσουμε τη συμφωνία».

Παράλληλα επιτίθεται στον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι «δεν είχε στο μυαλό του τη διαπραγμάτευση. Είχε κυρίως στο μυαλό του το κόμμα του» και του καταλογίζει ότι καθυστέρησε να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σχέδιο στους εταίρους.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, εάν υπάρξουν σημαντικές διαρροές μετά από ενδεχόμενη συμφωνία, τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα χρειαστεί να προχωρήσει σε κυβερνητικό ανασχηματισμό. Ειδικότερα, είπε ότι εάν υπάρξουν σημαντικές διαρροές μετά από ενδεχόμενη συμφωνία, τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα χρειαστεί να προχωρήσει σε κυβερνητικό ανασχηματισμό, σημειώνοντας ότι συζήτησε το ενδεχόμενο ενός τέτοιου ανασχηματισμού σε συνάντηση που είχε με τον κύριο Τσίπρα την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ εκτίμησε ότι θα υπάρξουν «πολλές ενστάσεις» από το ακρο-αριστερό τμήμα του κόμματος του Πρωθυπουργού, κατά τη διαδικασία ψήφισης των μέτρων.

Όπως υποστήριξε, ακόμα και αν οι απώλειες είναι πολλές από το ΣΥΡΙΖΑ ή τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το νέο σχέδιο μεταρρυθμίσεων θα περάσει στη Βουλή. Μάλιστα δεσμεύτηκε πως το κόμμα του, αλλά και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης θα στηρίξουν το σχέδιο.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως θα μπορούσε να είχε εφαρμοστεί άμεσα μια σειρά μέτρων, ώστε να πειστούν οι εταίροι πως η Αθήνα είχε πάρει στα σοβαρά τις μεταρρυθμίσεις. Ανάμεσα στα μέτρα αυτά θα μπορούσε να είναι το πλαφόν στις ανώτατες συντάξεις, κατάργηση πρόωρης συνταξιοδότησης, αλλά και η σύσταση μιας ενιαίας αρχής δημόσιων προμηθειών, για την αντιμετώπιση της απάτης.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα