ΤΑΙΠΕΔ: Τι προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης του αεροδρομίου «Μακεδονία» στη Fraport

Κατά 35.000 τετραγωνικά μέτρα ή ποσοστό 128% αναμένεται να αυξηθούν μέχρι το 2020 οι χώροι υποδοχής και εξυπηρέτησης επιβατών του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, με βάση τουλάχιστον τα όσα προβλέπονται στην άρτι υπογραφείσα σύμβαση παραχώρησης του δικαιώματος αξιοποίησης του αερολιμένα, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Στέργιος Πιτσιόρλας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης στη Θεσσαλονίκη.

Παρότι
ο πρόεδρος του Ταμείου δεν αναφέρθηκε στο ακριβές ύψος των επενδύσεων, που θα πραγματοποιήσει στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια η παραχωρησιούχος Fraport AG-Slentel Ltd, επισήμανε ότι υπάρχει αναλυτική πρόβλεψη για κάθε αερολιμένα. Πρόσθεσε δε, ότι έχει συμφωνηθεί με την παραχωρησιούχο κοινοπραξία η διατήρηση συγκεκριμένου υψηλού επιπέδου υπηρεσιών για 40 χρόνια -άρα για να ικανοποιείται αυτή η ανάγκη, καθώς το μεταφορικό έργο θα αυξάνεται με την πάροδο των ετών, θα πρέπει να γίνονται κάθε φορά οι απαιτούμενες νέες επενδύσεις.

Η επέκταση των χώρων εξυπηρέτησης του αεροδρομίου «Μακεδονία» αποτελεί πάγιο αίτημα τόσο των κατά καιρούς διοικήσεών του, όσο και των φορέων της Θεσσαλονίκης (σ.σ. η δημιουργία νέου αεροσταθμού, με δυνατότητα εξυπηρέτησης 8 εκατομμυρίων επιβατών, προβλεπόταν σε master plan για το αεροδρόμιο “Μακεδονία”, με συνολικά 19 παρεμβάσεις, αλλά ναυάγησε το 2005, λόγω έλλειψης των απαιτούμενων κεφαλαίων. Το εν λόγω master plan είχε παρουσιαστεί το 1997 και έκτοτε εκτελέστηκαν 17 από τα 19 έργα, καθώς πέραν του ακυρωθέντα επιβατικού σταθμού εκκρεμεί και η ολοκλήρωση του διαδρόμου προσγειώσεων-απογειώσεων 10/28, ο οποίος θα επιτρέψει τη διενέργεια υπερατλαντικών πτήσεων).

(με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα