Τα πρώτα γραμματόσημα του 2024 με αρχαιοελληνικό πνεύμα

ΕΛΤΑ

Οι φιλοτελιστές ήδη έχουν ξεκινήσει να εμπλουτίζουν τις συλλογές τους με τα νέα γραμματόσημα του 2024. Παράλληλα, δε, όσοι χρησιμοποιούν την αλληλογραφία μέσω του ταχυδρομείου, διαπιστώνουν ότι τα νέα γραμματόσημα φέρουν εμβληματικές μορφές του αρχαίου ελληνικού πνεύματος.

Η Σειρά των ΕΛΤΑ έχει τον τίτλο «Αρχαία Ελληνική Γραμματεία– Μέρος Β’» και έρχεται να συμπληρώσει την Α’ έκδοση

που έγινε το 2019. Ο Επίκουρος, ο Ξενοφών, ο Σωκράτης, ο Ηρόδοτος, ο Ευριπίδης, απεικονίζονται στο Α’ μέρος της Σειράς, ενώ στο Β’ μέρος απεικονίζονται ο κωμωδιογράφος Αριστοφάνης, ο δραματουργός Αισχύλος, ο λυρικός ποιητής Πίνδαρος, ο φιλόσοφος Ηράκλειτος και ο φιλόσοφος και αστρονόμος Αναξαγόρας.

Τον σχεδιασμό των γραμματοσήμων, που έγινε με την χαλκογραφική μέθοδο, επιμελήθηκε ο καθηγητής Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, κ. Γιάννης Γουρζής.

Η Σειρά περιλαμβάνει, επίσης, Αριθμημένα Φυλλαράκια, Φακέλους Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, σετ 5 καρτών maximum prepaid και Set Pack με όλα τα προϊόντα. 

Related...Θεσσαλονίκη: Μαθήματα για γοργόνες και σεμινάρια για υποβρύχια πασαρέλα (Εικόνες)Δουλειά στον Ερυθρό Σταυρό πιάνει η πριγκίπισσα Αϊκο, μοναχοπαίδι του αυτοκράτορα της ΙαπωνίαςΧημικοί δημιούργησαν τον μικρότερο κόμπο στον κόσμο
Keywords
Τυχαία Θέματα