Τα όπλα Μητσοτάκη στην αποψινή αντιπαράθεση στη Βουλή

Στην αποψινή μάχη της Βουλής για την ψήφιση του προϋπολογισμού ο Κυριάκος Μητσοτάκης πηγαίνει έχοντας στα χέρια του τη νωπή εντολή του Συνεδρίου της να προετοιμάσει το κόμμα για τις εθνικές εκλογές, την ίδια στιγμή όπου οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφουν διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έχοντας

απέναντι του τον πρωθυπουργό ο κ.Μητσοτάκης αναμένεται να τον επικρίνει ότι δημιουργεί μια νέα «φουρνιά» ψεμάτων, κάνοντας λόγο για «διπλή εξαπάτηση που έβλαψε τη χώρα» από τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Κάνοντας μάλιστα απολογισμό των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση και αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επικεντρώσει στην στοχοποίηση της μεσαίας τάξης και τη φτωχοποίηση συνολικά της κοινωνίας, με τον συνολικό λογαριασμό της κυβερνητικής πολιτικής να ανέρχεται στα 100 δις ευρώ.

Ο κ.Μητσοτάκης θα κάνει λόγο για δύο αχρείαστα Μνημόνια, δύο χρόνια ύφεσης και μια χρονιά αναιμικής ανάπτυξης.

Θα καυτηριάσει την τακτική του διχασμού της κοινωνίας που προωθούν τα κυβερνητικά στελέχη, «καλλιεργώντας το ταξικό μίσος, με τις ιδεοληψίες τους σε μια προσπάθεια να παραμείνουν στις καρέκλες τους».

Ο πρόεδρος το κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκωδικοποιώντας τον φωτεινό προϋπολογισμό, αναμένεται να καταγγείλει ότι φέρνει «νέα επιπλέον μέτρα λιτότητας ύψους 1,9 δισεκ. ευρώ, τα οποία δεν είναι τα τελευταία καθώς η κυβέρνηση έχει ψηφίσει επιπλέον μέτρα 5,1 δισεκ. ευρώ για το 2019 και το 2020».

Στο ίδιο πνεύμα είναι ενδεικτικό ότι ήδη από τη ΝΔ επισημαίνουν ότι από τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από 1/1/2018, οι ένστολοι θα χάσουν περίπου 230 ευρώ το μήνα από το νέο μισθολόγιο και την αλλαγή στον υπολογισμό των εισφορών, η οποία μάλιστα θα έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2017.

Επιπλέον, 50.000 σημερινοί δικαιούχοι του ΕΚΑΣ θα χάσουν το επίδομα, ενώ άλλοι 185.000 θα το δουν να μειώνεται έως και κατά 70%. Όσοι απομείνουν από τους δικαιούχους θα παίρνουν στην τσέπη μόλις 35 ευρώ.

Σύμφωνα με τη ΝΔ βαθύτερα το χέρι στην τσέπη θα βάλουν όλοι οι φορολογούμενοι αφού καταργείται η έκπτωση φόρου κατά 1,5% για μισθωτούς και συνταξιούχους για την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, αυξάνεται η εισφορά για τους ελεύθερους επαγγελματίες μέσω του υπολογισμού των εισφορών στις ακαθάριστες αποδοχές, καταργείται η έκπτωση κατά 10% επί του φόρου στις ιατρικές δαπάνες, οι πολίτες που δικαιούνται επίδομα θέρμανσης θα συνειδητοποιήσουν ότι το επίδομα θα μειωθεί κατά 50%.

Και τέλος, οι νησιώτες θα δουν το κόστος διαβίωσής τους να εκτοξεύεται λόγω της αύξησης του Φ.Π.Α. σε Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα.

Keywords
Τυχαία Θέματα