Τα αποτελέσματα της ΕΛ.ΑΣ. για τα ευρήματα από το κρησφύγετο Πετρακάκου

Ιδιαιτέρως αποκαλυπτικά είναι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων της ΕΛ.ΑΣ. για τις πολύκροτες συλλήψεις του Γιώργου Πετρακάκου, της συντρόφου του και δύο αδελφών στην πόλη του Βόλου.

Όπως προκύπτει από την αστυνομικό έρευνα, ο Πετρακάκος φορούσε το τζόκεϊ της 36χρονης συντρόφου του όταν έκανε την αιματηρή ληστεία τράπεζας στον Χολαργό κατά τη διάρκεια της οποίας σκότωσε 39χρονο αστυνομικό. Στο συγκεκριμένο
καπέλο ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό και των δύο. Από την βαλλιστική εξέταση του καλάσνικοφ και του πιστολιούGlock, δεν φαίνεται να προκύπτει χρησιμοποίησή τους σε ποινικές ή τρομοκρατικές ενέργειες.

Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στις 17 Απριλίου 2008, ο Γιώργος Πετρακάκος μαζί με άγνωστο συνεργό του εισέβαλαν σε υποκατάστημα τράπεζας στη Λ. Μεσογείων 258-260 στο Χολαργό Αττικής.

Οι δράστες είχαν αρπάξει 14.500 ευρώ και είχαν συμπλακεί με 39χρονο αστυνομικό, ο οποίος κατά τη διάρκεια των ρεπό του εργαζόταν παράνομα σε εταιρεία σεκιούριτι. Από τις σφαίρες των δραστών, τραυματίστηκε θανάσιμα ο αστυνομικός. Το ίδιο βιολογικό υλικό ταυτοποιείται με αντίστοιχο που είχε εντοπιστεί σε τμήμα χειρουργικού γαντιού, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, που έγινε στις 23 Ιουλίου 2010 στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας και κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 236.430 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, κάλυκες που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη ληστεία στο υποκατάστημα τράπεζας στον Χολαργό Αττικής, είχαν πυροδοτηθεί-βληθεί από το ίδιο όπλο, με κάλυκες που βρέθηκαν μετά από:

Ένοπλη ληστεία τράπεζας στις 5 Ιουλίου 2006 στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, κατά την οποία οι δράστες είχαν αρπάξει 74.110 ευρώ και σε ένοπλη ληστεία τράπεζας που είχε γίνει στις 29 Μαίου 2006, στο Μοσχάτο, με λεία 35.530 ευρώ.

Σημειώνεται ότι στη ληστεία της Πυλαίας Θεσσαλονίκης, οι δράστες είχαν αποσπάσει το πιστόλι του διευθυντή της τράπεζας, ένα όπλο που βρέθηκε αργότερα στο σπίτι που συνελήφθη ο Βασίλης Παλαιοκώστας και οι συνεργοί του, και κρατούσαν τον βιομήχανο Γιώργο Μυλωνά κατά τη διάρκεια της απαγωγής.

Τα ευρήματα στο Βόλο

Στην αστυνομικοί ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε οικία στον Βόλο βρέθηκαν:

πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov με 28 φυσίγγια,

δύο γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου,

πιστόλι GLOCK με δύο (2) γεμιστήρες και πλήθος φυσιγγίων,

πυροβόλο πιστόλι με αποξεσμένο αριθμό και δύο γεμιστήρες με δεκατέσσερα (14) φυσίγγια ο καθένας,

φορητός υπολογιστής

τρεις καταγραφικές συσκευές εικόνας (κάμερες),

καταφανώς πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό Χ-194781, υπό στοιχεία ΚΑΠΑΤΣΩΡΗΣ Δημήτριος του Σπυρίδωνα και της Ελένης, γεν. την 26/01/1978 στην Αθήνα, με ημερομηνία έκδοσης την 09-10-2003 από το Αστυνομικό Τμήμα Μοσχάτου, με φωτογραφία του ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεωργίου,

καταφανώς πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, με αριθμό ΑΗ-618726, υπό στοιχεία ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ Ελευθέριος του Κωνσταντίνου και της Ευαγγελίας, γεν. την 21/03/1980 στο Μαρούσι, με ημερομηνία έκδοσης την 09-07-2009 από Τμήμα Ασφαλείας Μαρουσίου, με φωτογραφία του ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεωργίου,

καταφανώς πλαστό δίπλωμα οδήγησης, με αριθμό Γ076821, υπό στοιχεία ΚΑΠΑΤΣΩΡΗΣ Δημήτριος του Σπυρ., γεν. την 26/01/1978 στην Αθήνα, με φωτογραφία του ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεωργίου και κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM.

Σε οικία στην Αγία Παρασκευή Αττικής, σπίτι των αδερφών που τον υπέθαλπαν βρέθηκαν:

περίστροφο (κρότου λάμψης) με πλήθος φυσιγγίων,

τρεις (3) κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή,

τρεις (3) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι,

εσωτερικός σκληρός δίσκος και

κινητά τηλέφωνα, κάρτες SIM και συσκευές αποθήκευσης δεδομένων USB .

Στον αύλιο χώρο της οικίας στην Αγίας Τριάδα Μώλου Φθιώτιδος:

Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τύπου JEEP το οποίο είχε κλαπεί την 27/12/2013 από την Γλυφάδα και

Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας ΤΟΥΟΤΑ, μοντέλο YARIS , το οποίο είχε κλαπεί την 02/10/2014 από τα Πατήσια.

Σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίστηκε στον Βόλο και χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες:

δύο συσκευές ασύρματης επικοινωνίας,

κεντρική συσκευή μετάδοσης συνομιλίας (βάση),

δύο φορητοί υπολογιστές (laptop) και ένα USB,

καπέλο, τύπου jockey της Ελληνικής Αστυνομίας και

χάρτες που απεικονίζουν διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα