Τα 6 μπαζάρ της εβδομάδας

Χριστούγεννα σημαίνουν αλληλεγγύη, οπότε αν θέλετε να συνδυάσετε την αγορά των δώρων σας με την προσφορά, μπορεί να επισκεφτείτε τα παρακάτω έξι μπαζάρ που θα γίνουν το σαββατοκύριακο 12- 13 Δεκεμβρίου.

Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης
Ένα από τα πιο καθιερωμένα μπαζάρ αποτελεί αυτό της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης, το οποίο φέτος θα γίνει στις 12 και 13 Δεκεμβρίου. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος,
στον μπουφέ του μπαζάρ θα βρείτε φρέσκο καφέ, παγωμένα αναψυκτικά, αλμυρά και γλυκά εδέσματα vegeterian και vegan, donuts και φυσικά σκυλολιχουδιές!
Τα μέλη της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης θα ενημερώσουν τους επισκέπτες για τη δράση του Σωματείου και για τα υπέροχα, καταπληκτικά, αξιολάτρευτα, φανταστικά ζώα που είναι διαθέσιμα για υιοθεσία και θα έχετε την ευκαιρία να γίνετε εικονικός γονιός σε κάποιο από τα ζωάκια μας που έχουν ανάγκη, επιλέγοντας απλώς το ζώο που επιθυμείτε να στηρίξετε οικονομικά και συμπληρώνοντας το έντυπο εικονικής υιοθεσίας. Με το ποσό που θα επιλέξετε, βοηθάτε τα ζώα αυτά να παραμείνουν ασφαλή μέχρι να βρεθεί μια οικογένεια και για αυτά. Ακόμη και αν δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα, μπορείτε να περάσετε ευχάριστα ένα πρωί ή απόγευμα, με τα παιδιά σας ή τα σκυλιά σας ή -ακόμα καλύτερα- με όλους μαζί! Δέχονται με χαρά δωρεές αντικειμένων που για τα ζώα σας δεν είναι πια χρήσιμα αλλά για τα αδέσποτα ζώα είναι σημαντικά, όπως λουράκια, κουβέρτες, παλιά σπιτάκια/καλαθάκια/κλουβιά μεταφοράς, καθώς και τροφές.
Στο παζάρι συγκεντρώνουν και τρόφιμα μακράς διαρκείας για τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
1ο Γυμνάσιο/Λύκειο Ηλιούπολης, Γρηγορίου Αυξεντίου 2, Ηλιούπολη, πίσω από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου.

Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού
Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, οι «Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού», διοργανώνουντο δικό τους Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης (στο χώρο της πρώην αμερικάνικης βάσης), ένα μπαζάρ αγάπης κι αλληλεγγύης. Οι «Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού», μια ομάδα εθελοντών και υποστηρικτών του Ιατρείου, οργανώνοντας το bazaar αποβλέπουν στην κάλυψη λειτουργικών αναγκών του ΜΚΙΕ, που δε θα μπορούσαν αλλιώς να αντιμετωπιστούν (αφού το Ιατρείο δε δέχεται χρηματικές δωρεές), αλλά και να καλύψουν μέρος των τεράστιων αναγκών σε παιδικά γάλατα, παιδικές τροφές και πάνες.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: Εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης σας προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του που ξεκινάει από τις 12 Δεκεμβρίου έως τις 3 Ιανουαρίου στον χώρο του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Δωράκια με άρωμα παλιού σχολικού βιβλίου: βιβλία, κοσμήματα, γούρια, καδράκια, αφίσες, στολίδια, αλλά και το μικρό μας βιβλιοπωλείο, θα ενισχύσουν τη λειτουργία του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Τα έσοδά του ενισχύουν τη λειτουργία του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και τον εμπλουτισμό των συλλογών του. Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, παραμύθια και εργαστήρια με κατασκευές περιμένουν τους μικρούς μας φίλους για να τους κρατήσουν συντροφιά.
Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου μπορείτε να δείτε και έκθεση με παλιά παιχνίδια από τη συλλογή του Δημήτριου Κοντολέων.
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα

Xeblogarisma
To ξεblogάρισμα για όγδοη συνεχή χρονιά διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 12, 13 Δεκεμβρίου το Χριστουγεννιάτικο παζάρι του, για την ενίσχυση των παιδιών έως 3 ετών που ζουν με τις φυλακισμένες μητέρες τους και των άπορων κρατουμένων στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας. Φέτος εξ αιτίας των έκτακτων συνθηκών μέρος των εσόδων θα δοθεί σε τρέχουσες ανάγκες των προσφύγων. Στο μπαζάρ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, θα βρείτε χριστουγεννιάτικα χειροποίητα στολίδια, τα «πατροπαράδοτα» τσίπουρα και ρακόμελα, σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά και κουλουράκια, λικέρ, πολλούς τίτλους βιβλίων από δεύτερο χέρι σε τιμές από 0,50 έως 5 ευρώ, μεταχειρισμένα είδη, όπως ρούχα με 2 ευρώ, είδη διακόσμησης, κοσμήματα και πολλά άλλα. Θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις όπως αφήγηση λαϊκών παραμυθιών από την ομάδα «Υφάντρες των Παραμυθιών» και η πολύ πετυχημένη κάθε χρόνο λαχειοφόρος μας με πολλά δώρα όπως διαμονή σε ξενώνες, προσκλήσεις για θεατρικές παραστάσεις, θεραπευτικές συνεδρίες κ.ά.
Κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134 (ΜΕΤΡΟ Θησείο), Ώρες Λειτουργίας: Σάββατο 12/12: 11.00 – 20.00, Κυριακή 13/12 : 11.00 - 19.00

Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία
Γίνεται για το καλό του κάθε ενός, που έρχεται να σωθεί στη πόρτα μας κι ακολουθούν δεκάδες άλλα πίσω του, κάθε χρονιά.
Πεινασμένα, πληγωμένα, άστεγα. Πρόσφυγες άλλου είδους και τύπου κοινωνίας.
Θλιβερά δείγματα ζωής που καθρεφτίζουν το απολίτιστο. Πλάσματα που εκλιπαρούν το πολιτισμένο. Κι εμείς μαζί σας, προσπαθούμε μαζί τους.
Σάββατο 12 (11πμ-20.oo) &Κυριακή 13 Δεκεμβρίου (9πμ-17.οο)
Πολεμικό Μουσείο Αθήνας, ακριβώς στη στάση μετρό "Ευαγγελισμός".

ΟΚΑΝΑ
Για μια ακόμη χρονιά ο Σύλλογος Γονέων και η Μονάδα Εφήβων-Νέων «ΑΤΡΑΠΟΣ» του ΟΚΑΝΑ διοργανώνουν ένα χριστουγεννιάτικο παζάρι γεμάτο καλλιτεχνικές δημιουργίες και όμορφες γεύσεις μέσα σε μια ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα που θα γίνει στις 12 και 13 Δεκεμβρίου. Η ανάγκη για προσωπική επαφή, μοίρασμα και θετική ενέργεια αποτελούν τα συστατικά εκείνα που καθιστούν το μπαζάρ της Μονάδας Εφήβων θεσμό και σημείο συνάντησης κάθε χρόνο. Μέσα σε ένα κλίμα γιορτινό, με ευχάριστη διάθεση και αισιοδοξία σας καλούν να θαυμάσετε τις καλλιτεχνικές δημιουργίες που έχουν φιλοτεχνήσει οι γονείς του προγράμματος και να σας προσφέρουν γαστρονομικές γεύσεις και ζεστό καφέ. Τα έσοδα από το μπαζάρ διατίθενται προς όφελος των μελών του προγράμματος και τα διαχειρίζεται ο Σύλλογος Γονέων της «ΑΤΡΑΠΟΥ».
Μονάδα Εφήβων Νέων «Ατραπός», Βαρβάκη 9 Γκύζη, Αθήνα, Ώρες λειτουργίας: Σάββατο 12/12 10.00 - 20.00 | Κυριακή 13/12 10.00 - 20.00

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
huffington post, Χριστούγεννα, προσφορες, vegan, δραση, bazaar, διευθυνση, βιβλιοπωλείο, μετρο, εταιρεία, αθηνα, οκανα, feed, property, huffington, βιβλια, χριστουγεννιατικες βιτρινες, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, χειροποιητα, γουρια, χριστουγεννιατικα, αδεσποτα, αφισες, γλυκα, δωρα, ζωα, κουλουρακια, οκανα, παιχνιδια, ρουχα, υιοθεσια, φιλοζωικη, αγορα, αισιοδοξια, αλληλεγγυη, αλμυρα, αρωμα, ατμοσφαιρα, αφηγηση, αυξεντιου, βρειτε, γινει, γκυζη, γονεις, δευτερο, δειτε, δοθει, ευκαιρια, ευρω, εκθεση, ενεργεια, εξι, ερμου, ερχεται, εταιρεία, ετων, ζεστη, ζωακια, ζωης, ζωο, ηλιουπολη, θετικη ενεργεια, κατασκευες, κλιμα, κοσμηματα, κτιριο, λειτουργια, λικερ, μικρο, μπορειτε, μεταχειρισμενα, ομαδα, οικογενεια, οφελος, παραμυθια, παιδικα, παιδια, παζαρι, πορτα, πρωι, σαββατο, σκυλια, τροχαια, φυσικα, χερι, χαρα, ωρες, bazaar, ειδη, ενωση, φυλακες, γευσεις, γινετε, huffington post, huffington, feed, κυριακη, property, θηβας, vegan
Τυχαία Θέματα