Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Τρίτη 5 Ιουλίου

Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

1) Ένας χρόνος από το δημοψήφισμα του ΟΧΙ

Ήταν ξημερώματα της 27ης Ιουνίου όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
ανακοίνωνε το δημοψήφισμα για τη συμφωνία με τους δανειστές. Μια εβδομάδα μετά, στις 5 Ιουλίου, ο ελληνικός λαός ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία «όχι» σε αυτή τη συμφωνία -και κατ' επέκταση στις πολιτικές λιτότητας.

2) Σειρά επαφών στο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα

Συνεχίζονται οι επαφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα ο οποίος αναμένεται αρχικά να επισκεφτεί την Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου, ενώ θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των Ηρώων του Λαού στην Πλατεία Τιεν Αν Μεν. Ο πρωθυπουργός αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Λ.Δ. της Κίνας Ξι Γινπίνγκ και στη συνέχεια θα αναχωρήσει από το Πεκίνο προς Σαγκάη.

3) Ελέγχονται οι 11 φάκελοι για τη διεκδίκηση τηλεοπτικών αδειών

Άρχισε από την Επιτροπή διενέργειας Διαγωνισμού, παρουσία και των νόμιμων εκπροσώπων των υποψηφίων ή των ειδικά εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων τους, η διαδικασία αποσφράγισης των υποβληθέντων φακέλων συμμετοχής στο διαγωνισμό για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες και καταγραφής των προσκομιζομένων δικαιολογητικών.Συνολικά κατατέθηκαν 11 φάκελοι υποψηφιότητας.

Η διαδικασία διεκόπη στις 22.30 το βράδυ της Δευτέρας (6/7) και θα συνεχιστεί αύριο, την Τρίτη 5 Ιουλίουστις 9.00 το πρωί, στην ίδια αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, παρουσία των εκπροσώπων των υποψηφίων.

4) Παραιτήσεις αυτών που πρωτοστάτησαν στο Brexit

Λίγες μέρες με την δραματική αποχώρηση του ηγέτη του Leave Μπόρις Τζόνσον από την κούρσα διαδοχής για την ηγεσία των Τόρις, άλλη μια «βόμβα» έπεσε στην βρετανική πολιτική σκηνή με τη παραίτηση-έκπληξη του Νάιτζελ Φάρατζ από την ηγεσία του UKIP.

Μιλώντας στη HuffPost UK, είπε πως θα υπηρετήσει την υπόλοιπη θητεία του ως ευρωβουλευτής, ενώ πρόσθεσε ότι θα χαιρόταν να συμμετέχει στην ομάδα διαπραγμάτευσης για το Brexit που θα συνθέσει ο επόμενος πρωθυπουργός. «Ίσως μπορώ να προσφέρω κάτι, αν το θέλουν. Αν όχι, δεν πειράζει».

5) Πανευρωπαϊκή πρωτιά στην πιο ακριβή διαμονή

Και όμως το ακριβότερο ξενοδοχείο της Ευρώπης βρίσκεται στο Κρανίδι και κοστίζει 1779 ευρώ τη βραδιά. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Luxury-Hotels.com το Amanzo'e που βρίσκεται στην περιφέρεια της Πελοποννήσου στη νότια Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην κατάταξη με ελάχιστη τιμή 1779 ευρώ κατά τη θερινή περίοδο. Το δεύτερο ακριβότερο ξενοδοχείο είναι το ξενοδοχείο Le Dune νότια της Σαρδηνίας (1645 ευρώ). Ταυτόχρονα, το Cap Estal στην πανέμορφη Γαλλική Ριβιέρα συμπληρώνει το top 3 της κατάταξης με τα ακριβότερα ξενοδοχεία με τιμή 1596 ευρώ για το οικονομικότερό του δωμάτιο.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα