Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Πέμπτη 3 Νοεμβρίου



Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

1. Κοντοζυγώνει το κυβερνητικό λίφτινγκ ή όχι

Ο χρόνος του ανασχηματισμός παραμένει αόριστος-ως άλλωστε οφείλει καθώς αν και υπήρχαν πληροφορίες για ανακοινώσεις ακόμη και την Κυριακή, κυβερνητική πηγή της διαψεύδει. «Ο ανασχηματισμός θα γίνει στην ώρα του. Τώρα είναι η ώρα να αποκατασταθεί θεσμικά το ΕΣΡ. Και υπάρχουν επίσης
και άλλες σοβαρές προτεραιότητες» σχολίασε χαρακτηριστικά η συγκεκριμένη πηγή ενώ τόνισε πως και όσα έχουν γραφτεί περί υπουργοποίησης του κ. Κώστα Μίχαλου στερούνται αλήθειας. «Όσα γράφονται, διαψεύδονται κάθετα και κατηγορηματικά».

2. Η υπέροχη απάντηση του κ.Κοτζιά στον Ερντογάν

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς μπορεί να άργησε αλλά έδωσε την καλύτερη απάντηση στο πρόεδρο της Τουρκίας κάνοντας παράλληλα και ένα μάθημα ιστορίας και διπλωματίας στη διεθνή κοινότητα. Αφού άφησε λίγο χρόνο να κυλήσει μετά τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν περί συνόρων της καρδίας- που εκτείνονται από τη Θράκη μέχρι την Αν.Ευρώπη- είπε να απευθυνθεί στον πρόεδρο της γείτονος έχοντας στο πλευρό του τον ρώσο ομόλογό του. «Η ιστορία της καρδιάς φτάνει μέχρι την Ινδία, η ελληνική καρδιά φτάνει μέχρι την Ινδία αλλά τα σύνορα της καρδιάς δεν είναι τα σύνορα του διεθνούς δικαίου» δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο κ.Κοτζιάς, κατά τις κοινές δηλώσεις με τον Σεργκέι Λαβρόφ και συμπλήρωσε: «Κάποιος μπορεί να αγαπήσει και μια κυρία στη Χαβάη ή την Αυστραλία, δεν του το απαγορεύει κανείς αυτό, ο σεβασμός των συνόρων όμως είναι υποχρεωτικός» τόνισε.

3. Ο Ομπάμα κουνάει το δάχτυλο στο FBI;

Θέση για τις νέες έρευνες του FBI αναφορικά με τα e-mails της Χίλαρι Κλίντον πήρε ο Μπάρακ Ομπάμα. Όπως έσπευσε να ξεκαθαρίσει δεν θα παρεμποδίσει τις έρευνες, όμως δεν παρέλειψε να κάνει υποδείξεις στην ομοσπονδιακή υπηρεσία λέγοντας πως δεν θα έπρεπε να ληφθούν υπόψιν στοιχεία που προέκυψαν από διαρροές. «Πιστεύω ότι υπάρχει ένας κανόνας όταν γίνονται έρευνες, ότι δεν λειτουργούμε με βάση υπαινιγμούς και ανολοκλήρωτες πληροφορίες και διαρροές» ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας στο NowThisNews. Όλα αυτά τη στιγμή που η δημοτικότητα της Κλίντον φαίνεται να φθίνει. Αν και πολλοί υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

4. Με άρωμα «ακροδεξιάς» η κατάληψη στον Βοτανικό

Υπό κατάληψη τελεί ο χώρος στον Βοτανικό όπου πρόκειται να ανεγερθεί χώρος λατρείας πιστών του Ισλάμ. Η κατάληψη, υπό το πρόσχημα της φιλοξενίας αστέγων, πραγματοποιήθηκε από σύλλογο που, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανέγερσης τεμένους. Το δε ιδεολογικό στίγμα των καταληψιών προκύπτει και από τις δηλώσεις τους ότι η «Στέγη αστέγων», όπως επιγράφεται, προορίζεται μόνο για Έλληνες. Οι ίδιοι αποκαλούν τον χώρο «Hotspot για Έλληνες». Θα πρέπει να σημειωθεί ακόμη ότι οι καταληψίες υποστηρίζονται από άτομα με στρατιωτικές στολές παραλλαγής που ζητούν στοιχεία σε όποιον επιχειρήσει να προσεγγίσει τον χώρο.

5. Το πόρισμα για την MH370 της Malaysia Airlines

Η πτήση MH370 της Malaysia Airlines ήταν πιθανότατα εκτός ελέγχου όταν χάθηκε μυστηριωδώς στη θάλασσα, το 2014, καθώς τα εξωτερικά πτερύγια του αεροπλάνου δεν είχαν πάρει τη θέση που προβλέπεται όταν επιχειρείται προσθαλάσσωση, σύμφωνα με μια έκθεση των αυστραλιανών αρχών που δόθηκε στη δημοσιότητα. Η διαπίστωση αυτή διαψεύδει τις θεωρίες σύμφωνα με τις οποίες ο κυβερνήτης του αεροσκάφους διατηρούσε τον έλεγχό του όταν συνέβη το δυστύχημα. Η έκθεση της αυστραλιανής (ATSB) αποκαλύπτει ότι οι τελευταίες δορυφορικές επικοινωνίες που είχε το Μπόινγκ "δείχνουν ότι το αεροπλάνο κατέβαινε με μεγάλη ταχύτητα" όταν χάθηκε. Η ανάλυση που έγινε στο δεξί εξωτερικό πτερύγιο –το οποίο είχε βρεθεί στα ανοιχτά της Τανζανίας– έδειξε ότι ήταν "κατά πάσα πιθανότητα σε θέση δίπλωσης" κάτι που σημαίνει ότι δεν είχε ξεκινήσει διαδικασία προσθαλάσσωσης στον ωκεανό.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα