Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Πέμπτη 24 Νοεμβρίου



Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

1) Γενική απεργία ΑΔΕΔΥ, «δεμένα» πλοία και ακινητοποιημένα τρένα

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα Νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές δομές,
λόγω της συμμετοχής γιατρών και εργαζομένων στις δημόσιες δομές Υγείας στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ. Ακόμα, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. 24Ωρη απεργία έχει εξαγγείλει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 12:01, μετά τα μεσάνυχτα.

2) Διάγγελμα Αναστασιάδη για το Κυπριακό

Με διάγγελμα του για τα όσα έγιναν στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας, ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κυπριακό λαό για τους λόγους που οι τελευταίες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό οδηγήθηκαν σε ναυάγιο. «Θα ευχόμουν η συνάντηση θα ήταν για να ανακοινώσω την πρόοδο. Λυπούμαι που αντί τούτου υποχρεούμαι να καταγράψω τα γεγονότα που μας οδήγησαν σε αποτυχία. Δεν θέλω να μπω στη λογική επίρριψης ευθυνών. Δεν θα αφήσω αναπάντητους τους ισχυρισμούς ότι οι ευθύνες βαραίνουν την πλευρά μας», επεσήμανε ευθύς εξαρχής. Όπως εξήγησε, η μετάβαση στο εξωτερικό έγινε μετά από επιθυμία του Τουρκοκύπριου ηγέτη για να υπάρξει ελεύθερη διαπραγμάτευση.

3) Πρώτη επικοινωνία του Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τραμπ

Την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Πέμπτη ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και ο πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τραμπ. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να διατηρήσουν σταθερούς δίαυλους επικοινωνίας κατά την επόμενη περίοδο, ενώ το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει ότι η τηλεφωνική επικοινωνία του νεοεκλεγέντα Προέδρου των ΗΠΑ, με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, έγινε με πρωτοβουλία του Ντόναλντ Τραμπ.

4) Δεν θα χρειαστεί να κρατάμε αποδείξεις για τα εισοδήματα του 2016, διευκρινίζουν από το ΥΠΟΙΚ

Οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν υποχρέωση να διακρατούν αποδείξεις για τα εισοδήματα του 2016, διευκρινίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο σχετικά με τις υποχρεώσεις των φορολογούμενων για τις δηλώσεις που θα υποβάλουν το επόμενο έτος αναφορικά με τα εισοδήματα που απέκτησαν φέτος. Όπως διευκρινίζουν οι ίδιοι κύκλοι το καθεστώς που θα ισχύει για το 2017 θα αποφασισθεί με το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα για το οποίο στόχος είναι να οριστικοποιηθεί στις αρχές του επόμενου έτους.

5) Αναστολή της φοίτησης προσφυγόπουλων στην Φιλιππιάδα

Aναστέλλεται η φοίτηση στα Σχολεία της Φιλιππιάδας για τα προσφυγόπουλα από το κέντρο φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη μέχρι να εμβολιαστούν, καθώς διαπιστώθηκε πως τρία παιδάκια έχουν προσβληθεί από τον ιό της ηπατίτιδας Α'. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, τις τελευταίες ημέρες διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Άρτας τρία ύποπτα περιστατικά από το Κέντρο Φιλοξενίας και διαπιστώθηκε ότι οφείλονται σε προσβολή από τον ιό της ηπατίτιδας Α.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέμπτη 24 Νοεμβρίου,pebti 24 noemvriou