Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Πέμπτη 14 Ιουλίου

Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

(1) Πειθαρχική έρευνα για την αναβολή της δίκης της Siemens

Τη διενέργεια άμεσης πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες που οδήγησαν στην αναβολή επ’ αόριστον, της δίκης της Siemens. Παράλληλα, το Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία
αναφέρεται πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να επικοινωνεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, ο οποίος θα μεταβεί σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και θα ζητήσει από την κ. Δημητρίου να παραγγείλει την εκδίκαση των δύο υποθέσεων Siemens (ψηφιοποίηση παροχών του ΟΤΕ και δωροδοκία τέως κυβερνητικών στελεχών), κατ' απόλυτη προτεραιότητα.

(2) Σε «θέση μάχης» η ΚΟ της ΝΔ για τον εκλογικό νόμο

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στρέφονται τα βλέμματα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη σκιά της συζήτησης για τον εκλογικό νόμο να ξεκαθαρίζει για ακόμα μια φορά την στάση του κόμματος του για καταψήφισης του, αλλά και την πρόθεση της ΝΔ να τον καταργήσει αν έρθει στην εξουσία. Όπως εκτιμάται στη Συγγρού, οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου θα επιχειρήσουν ακόμα και αλλαγές της τελευταίας στιγμής για να εξασφαλίσουν τις ψήφους των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένεται αύξηση της πολιτικής πίεσης από τη ΝΔ.

(3) Aισιοδοξία Στουρνάρα για την οικονομία- παραδοχή Λαγκάρντ

Θετικό ρυθμό ανάπτυξης το β' εξάμηνο του έτους και ανάπτυξη 2,5% και 3% για το 2017 και 2018 αντίστοιχα προέβλεψε ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, κατά τις εργασίες του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας. Στο μεταξύ, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε, όσον αφορά στην εμπειρία του ΔΝΤ στην Ελλάδα, πως «δεν ήταν μία επιτυχημένη εμπειρία, ας το παραδεχθούμε, για κανέναν, ιδιαίτερα για τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες».

(4) Το ΥΠΟΙΚ «προσλαμβάνει» σκύλους για κυνήγι κρυμμένου ρευστού

Τα μέλη ειδικής επιτροπής για την αξιολόγηση της καταλληλότητας...σκύλων για ανίχνευση ρευστών διαθεσίμων ορίζονται με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που αναρτήθηκε στη Διαύγεια την Τετάρτη. Στο σχετικό έγγραφο επισημαίνονται τα κριτήρια επιλογής των σκύλων για τη συγκεκριμένη δουλειά.

(5) «Αλλαγή φρουράς» στη Βρετανία

Πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας έγινε και επίσημα η Τερέζα Μέι, όπως ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ. Από πλευράς του, ο Ντέιβιντ Κάμερον μίλησε για τελευταία φορά ως πρωθυπουργός στη Βουλή, δηλώνοντας- σε μια χαλαρή συνεδρίαση, που χαρακτηρίστηκε από χιουμοριστικές δηλώσεις και σχόλια- ότι «κάποτε ήμουν το μέλλον» και προτρέποντας τη διάδοχό του να παραμείνει κοντά στην ΕΕ. Καθήκοντα υπουργού Οικονομικών ανέλαβε ο Φίλιπ Χάμοντ, ενώ υπουργός Εξωτερικών ανέλαβε ο υπέρμαχος του Brexit και πρώην δήμαρχος Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα