Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Παρασκευή 29 Ιουλίου

Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

(1) Έξω πάμε καλά

Βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα «βλέπει» η Κομισιόν. Ο δείκτης ESI αυξήθηκε στις 90,9 μονάδες τον Ιούλιο στην Ελλάδα, καταγράφοντας την υψηλότερη τιμή το τελευταίο 12μηνο. Αναπάντεχη αντοχή στο σοκ
του Brexit έδειξε η Ευρωζώνη, σε αντίθεση με τη βρετανική οικονομία.. Απίθανο ωστόσο να παραμείνει αλώβητη η Ευρώπη, εκτιμούν οικονομολόγοι

(2) Το mea culpa του ΔΝΤ για το πρώτο Μνημόνιο της Ελλάδας

Αυτοκριτική για τα λάθη που διέπραξε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πρώτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας, καθώς και αναγνώριση της «μοναδικότητας του ελληνικού προβλήματος», περιλαμβάνει η Έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του Ταμείου (Independent Evaluation Office- ΙΕΟ), η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

(3) Κόφτη και στο ηλεκτρονικό τσιγάρο

Την απαγόρευση και του ηλεκτρονικού τσιγάρου στους κλειστούς χώρους, όπως και την αυστηροποίηση των ρυθμίσεων για το κάπνισμα, προαναγγέλλει ο Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. Ο ίδιος χαρακτηρίζει προσβλητικό για τη χώρα, το γεγονός της μη εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, προαναγγέλλοντας πιο αυστηρές ρυθμίσεις και συντονισμένη δράση πολλών υπουργείων στη μάχη κατά του καπνίσματος.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο, επειδή είναι προθάλαμος για το κάπνισμα, σύμφωνα με τον Α. Ξανθό, θα αντιμετωπιστεί ως μέσο προσομοίωσης της καπνιστικής συμπεριφοράς και θα απαγορεύεται η χρήση του όπου και των προϊόντων καπνού.

(4) Ο Μαριάνο Ραχόι δέχτηκε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε απόψε ότι αποδέχτηκε την εντολή του βασιλιά για τον σχηματισμό κυβέρνησης, μολονότι δεν έχει αρκετές ψήφους στο κοινοβούλιο προκειμένου να ζητήσει και να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης.

(5) Νέο αεροδρόμιο Πάρου. Τα οφέλη για την ανάπτυξη, τον τουρισμό,την οικονομία/strong>

Το νέο αεροδρόμιο της Πάρου που θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει μία μακρά και περιπετειώδη ιστορίας, καθώς η πρώτη πτήση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, 30 χρόνια αφότου πρωτοαιτήθηκαν οι κάτοικοι της Πάρου τη δημιουργία νέου αεροδρομίου.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα