Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Παρασκευή 22 Ιουλίου

Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

(1) «Ναι» στον εκλογικό νόμο με απλή αναλογική είπε η Βουλή. Θα ισχύσει στις μεθεπόμενες εκλογές

Μετά τον καυγά ψηφίστηκε.Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την αναλογική εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων.

Συνολικά ψήφισαν 281 βουλευτές.

Επί
της αρχής του νομοσχεδίου υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων, ενώ κατά η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. «Παρών» ψήφισε το ΚΚΕ, ενώ απείχε η Χρυσή Αυγή.

(2) Απομείωση χρέους πριν τη λήξη της θητείας Ομπάμα ζητούν οι ΗΠΑ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είχε την Πέμπτη ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιού. Ο κ. Λιού είπε ότι αναγνωρίζουν και σέβονται τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού και σημείωσε ότι οι ΗΠΑ, τουλάχιστον εδώ και έναν χρόνο, επισημαίνουν τη μεγάλη οικονομική και γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας ως μέλους της ΕΕ. Ο Αμερικανός υπουργός είπε ότι οι ΗΠΑ πρωτοστατούν για το ζήτημα του ελληνικού χρέους και ότι στόχος είναι να συμφωνηθεί απομείωση πριν από τη λήξη της θητείας τηςκυβέρνησης Ομπάμα που λήγει τον Ιανουάριου του 2017. Πίσω από αυτή την στήριξη, η WSJ βλέπει τον φόβο να μην συμπαρασύρει η κατάσταση στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

(3) Ποινή φυλάκισης δύο μηνών για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

Ένοχοι κρίθηκαν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που έφτασαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα. Με το ελαφρυντικό ότι εισήλθαν στη χώρα υπό την απειλή κινδύνου, οι στρατιωτικοί καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών με τριετή αναστολή. Την ίδια στιγμή, οι ίδιοι οι στρατιωτικοί... ευχαρίστησαν τον ελληνικό λαό και ζήτησαν συγγνώμη για την αναστάτωση. Υπενθυμίζουμε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η εξέταση του αιτήματος ασύλου που κατέθεσαν το Σάββατο.

(4) Δημόσιο Ταμείο για τα κόκκινα δάνεια προτείνει ο Μάριο Ντράγκι

Υπέρ της δημιουργίας ενός Δημόσιου Ταμείου το οποίο θα μπορεί να απορροφά κόκκινα δάνεια (public backstop) τάσσεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξη Τύπου, ένα τέτοιο ταμείο θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμο για την ευρωζώνη.

(5) Ανησυχία για τρομοκρατικά χτυπήματα στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Εκτός αγώνων οι Ρώσοι

Στις συλλήψεις δέκα ατόμων που φέρονται να σχεδίαζαν τρομοκρατικά χτυπήματα στο Ρίο την περίοδο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων προχώρησαν οι αρχές της Βραζιλίας. Σύμφωνα με το BBC, τα άτομα ανήκαν σε μια ομάδα που δεν ανήκει στο Ισλαμικό Κράτος, όμως προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με μέλη του. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι από τους Αγώνες αποκλείστηκαν όλοι οι Ρώσοι αθλητές, μετά την αποκάλυψη μεγάλου σκανδάλου ντόπινγκ. Όσον αφορά πάλι τον κίνδυνο της τρομοκρατίας, να σημειώσουμε ότι ο δράστης που αιματοκύλισε τη Νίκαια ανήμερα της εθνικής επετείου της Γαλλίας σχεδίαζε την επίθεση για μήνες, ενώ είχε την βοήθεια τουλάχιστον 5 συνεργών.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα