Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου

Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

1. Τα Eurogroup δεν έχουν καλοκαίρια

Θερμό καλοκαίρι, αλλά ακόμα θερμότερο φθινόπωρο προμηνύεται για την κυβέρνηση καθώς οι δανειστές πιέζουν για ταχεία αλλά και πιστή εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων προκειμένου να ξεκινήσει στην ώρα της η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος.

Πρώτη γεύση για τις
προθέσεις των ομολόγων του αναμένεται να έχει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Eurogroup σήμερα. Αν και στη συνεδρίαση το ενδιαφέρον θα μονοπωλήσει το ζήτημα της Βρετανίας, στην ατζέντα υπάρχει και η προετοιμασία για το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων που πρέπει να εκπληρώσει η χώρα μας μέχρι τον Σεπτέμβριο προκειμένου να εκταμιευτεί η δόση των 2,8 δις ευρώ.

2. Πρώτος σταθμός τα εργασιακά

Βασικό θέμα στις απαιτήσεις του κουαρτέτου, είναι τα εργασιακά. Και όπως φαίνεται ζητούν ανατροπές σε όλα όσα ισχύουν σήμερα για τον κατώτατο μισθό, τις αμοιβές των εργαζομένων, τις συμβάσεις εργασίας, τα όρια των απολύσεων, τις ομαδικές απολύσεις, την κήρυξη απεργιών, τα προνόμια των συνδικαλιστών και το δικαίωμα των επιχειρήσεων να κηρύσσουν ανταπεργία. Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, από την άλλη λέει ότι η κυβέρνηση συζητά μόνο επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων, ομαδικές απολύσεις και συνδικαλιστικό νόμο.

3. Ο Μητσοτάκης βλέπει Νετανιάχου

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, βρίσκεται στο Ισραήλ. Σήμερα, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη στη Ραμάλα, όπου θα συναντηθεί με την Παλαιστινιακή ηγεσία, καθώς και επίσκεψη στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος Yad Vashem.

4. Αρχίσαμε και τις εκπτώσεις

Επιστρέφοντας στο εσωτερικό, σας έχουμε καλά νέα: Αρχίζουν σήμερα οι εκπτώσεις! Οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου. Ο Συνήγορος του Καταναλωτή, αφού επισημαίνει ότι οι εκπτώσεις δίνουν την ευκαιρία να προμηθευτούμε προϊόντα που ενδεχομένως δεν είναι εύκολο να αποκτήσουμε στην αρχική τους τιμή, δίνει έξι συμβουλές προς τους καταναλωτές προκειμένου να κάνουν προσεκτικές επιλογές και να αποφύγουν πιθανές παγίδες.

5. Η άτρωτη Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντοςo

η Πορτογαλία που νίκησε με 1-0 τη Γαλλία,είναι η νέα Πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της! Παρά την απώλεια του Κριστιάνο Ρονάλντο λόγω τραυματισμού στο 25', το γκολ του Έντερ στην παράταση (108') έκρινε τον τελικό στο "Σταντ ντε Φρανς" (1-0) και έριξε στο καναβάτσο τους Γάλλους, οι οποίοι με τον Ζινιάκ είχαν δοκάρι στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα