Τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια για προοπτικές απασχόλησης

Με τα πανεπιστήμιο του Cambridge και της Οξφόρδης και το LSE να εξακολουθούν να μοιράζονται τις τρεις πρώτες θέσεις ως τα καλύτερα πανεπιστήμια στη Μ. Βρετανία σύμφωνα με τον οδηγό Completely University Guide (CUG), χάνουν την πρωτιά από άλλα πανεπιστήμια τα οποία τερματίζουν σε καλύτερη θέση σε ό,τι αφορά στις προοπτικές εύρεσης εργασίας.

Τα στοιχεία που ακολουθούν δείχνουν την απορρόφηση στην αγορά εργασίας των αποφοίτων προπτυχιακών ή και μεταπτυχιακών προγραμμάτων έξι
μήνες μετά την αποφοίτησή τους.

10. University of Surrey

Ποσοστό πρόσληψης 6 μήνες μετά την αποφοίτηση: 81,2
Συνολική κατάταξη: 8

Τον επόμενο χρόνο γίνεται 50 ετών και έχει ήδη καταφέρει να καθιερωθεί ως μία υπολογισίμη δύναμη ανάμεσα στα βρετανικά πανεπιστήμια. Στη φετινή κατάταξη του οδηγού (CUG) για τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια, έχει εντυπωσιακές επιδόσεις στις ευκαιρίες απασχόλησης των φοιτητών του. Αξίζει να σημειωθεί ότι προετοιμάζει τις μελλοντικούς απόφοιτους για την αγορά εργασίας καθώς έχει εντάξει στον κύκλο σπουδών πρακτική άσκηση και μαθήματα στο εξωτερικό ως προαπαιτούμενα για τη λήψη πτυχίου.

9. University College London

Ποσοστό πρόσληψης 6 μήνες μετά την αποφοίτηση: 81,3

Συνολική κατάταξη: 10

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της HESA (Στατιστική Υπηρεσία για την Ανώτατη Εκπαίδευση) από το 2013, το 86% των αποφοίτων του UCL εισέρχεται στο εργασιακό περιβάλλον, σε σύγκριση με τον εθνικό μέσο όρο του 66%, με μέσο μισθό εκκίνησης £24.572. Ποσοστό 20% υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο.

8. Cardiff University

Ποσοστό πρόσληψης 6 μήνες μετά την αποφοίτηση: 81,5

Συνολική κατάταξη: 31

Το 2013, το 81,5% των φοιτητών άρχισε να εργάζεται ή συνέχισε τις σπουδές του, έξι μήνες μετά την αποφοίτησή. Το Πανεπιστήμιο του Cardiff είναι ιδιαίτερα γνωστό για τη σχολή της δημοσιογραφίας.

7. University of Oxford

Ποσοστό πρόσληψης 6 μήνες μετά την αποφοίτηση: 81,9

Συνολική κατάταξη: 2

Μολονότι το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης και τη δυσκολία εισαγωγής, βρίσκεται στην έβδομη θέση. Ωστόσο εξακολουθεί να υπερηφανεύεται για ένα εξαιρετικό ρεκόρ των αποφοίτων σε νευραλγικές θέσεις ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι 26 Βρετανοί πρωθυπουργοί παρακολούθησαν το εν λόγω πανεπιστήμιο.

6. London School of Economics (LSE)

Ποσοστό πρόσληψης 6 μήνες μετά την αποφοίτηση: 83

Συνολική κατάταξη: 3

Το LSE είναι ένα από τα τέσσερα πανεπιστήμια στο Λονδίνο που είναι στο top 10 για τις προοπτικές απασχόλησης. Έχει αποφοίτους, που προέρχονται από σχεδόν 200 χώρες. Ένας τυπικός μισθός εκκίνησης για ένα μεταπτυχιακό στο LSE είναι £9.000, υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο, ενώ οι απόφοιτοι αναμένεται να κερδίσουν £ 29.000 (με βάση την έρευνα της HESA από το 2013).

5. University of Birmingham

Ποσοστό πρόσληψης 6 μήνες μετά την αποφοίτηση: 84

Συνολική κατάταξη: 18

To Πανεπιστήμιο είναι γνωστό για τα τμήματα ιατρικής και οικονομίας.

4. University of Bath

Ποσοστό πρόσληψης 6 μήνες μετά την αποφοίτηση: 85,1

Συνολική κατάταξη: 12

Το 86% των απασχολουμένων με πλήρες ωράριο που είναι απόφοιτοι του Bath κινούνται σε θέσεις εργασίας υψηλού επιπέδου, σε σύγκριση με το 66% των απασχολούμενων αποφοίτων σε εθνικό επίπεδο (HESA 2013).

3. University of Cambridge

Ποσοστό πρόσληψης 6 μήνες μετά την αποφοίτηση: 88,3

Συνολική κατάταξη: 1

Το νούμερο ένα πανεπιστήμιο σύμφωνα με το οδηγό κατάταξης CUG βρίσκεται στην τρίτη θέση για μεταπτυχιακές προοπτικές. Υπερηφανεύεται για 90 νικητές του βραβείου Νόμπελ.

2. St. George’s, University of London

Ποσοστό πρόσληψης 6 μήνες μετά την αποφοίτηση: 89,4
Συνολική κατάταξη: 44

Όσον αφορά στην εξειδίκευση στην ιατρική και την υγειονομική περίθαλψη το πανεπιστήμιο του St. George λαμβάνει τη δεύτερη θέση. Έχει το πλεονέκτημα να είναι το μοναδικό πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου που μοιράζεται μια πανεπιστημιούπολη με ένα νοσοκομείο διδασκαλίας. Δίνει έτσι τη δυνατότητα στους φοιτητές του να έχουν άμεση πρόσβαση σε εργασιακό περιβάλλον καθ' ολη τη διάρκεια των σπουδών τους. Σχετικά με τα προγράμματα ιατρικής , το 100% των αποφοίτων απασχολούνται εντός έξι μηνών από την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης.

1. Imperial College London

Ποσοστό πρόσληψης 6 μήνες μετά την αποφοίτηση: 89,9

Συνολική κατάταξη: 4

Στην πρώτη θέση συναντάμε το Imperial College του Λονδίνου, που ειδικεύεται στον τομέα της επιστήμης, της μηχανικής και των μαθηματικών.

(Mε Πληροφορίες από Telegraph )

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Αναζητήσεις
201 vw golf gti τιμες
Τυχαία Θέματα